De ce se supără grasele când le faci grase?

Nu am să pot înțelege niciodată de ce femeile cu multe kilograme în plus se supără că le spui că sunt grase. E ca și cum s-ar supăra un bețiv să-i zici că-i beat. Bine, se cam supără și bețivii când faci chestia asta, dar în fine, despre altceva este vorba cum. Am dat doar un exemplu.

Foarte multe femei au o problemă cu modul în care sunt văzute de ceilalți români, în societate și cu toate acestea nu fac nimic să schimbe situația. Îmi aduc aminte de vremurile când mă duceam la alergat la pădure, vara trecută. Păi din 100 de persoane care alergau acolo dacă vedeai o grasă , maxim două. Restul, se mulțumesc să încerce diete minune, să renunțe la a mai mânca pâine și să se lamenteze că societatea e crudă și rea cu ele și plină de prejudecăți.

Nu am înțeles niciodată de ce femeile grase țipă că se face mișto de ele dar nu fac absolut nimic pentru a schimba situația. Și evident, multe dau vina pe glandă, nu pe zecile de shaorme pe care le-au mâncat în copilărie ori în ultimii ani. Sunt și oameni bolnavi într-adevăr care au probleme cu glanda, însă să fim serioși, sunt cazuri care se numără pe degete.

Eu unul dacă aș fi gras nu m-aș supăra niciodată dacă oamenii mi-ar zice că-s gras. Aș fi conștient de chestia asta, aș știi de ce am ajuns gras, aș fi împăcat cu situația și cu asta basta. Dacă m-ar deranja, aș trece pe 10 kilometri pe zi de alergat, mișcare intensiv și aș rezolva problema în paralel cu schimbarea regimului alimentar bineînțeles. De ce se supără grasele că le faci grase?

Reply