Ar trebui să avem răbdare cu femeile la volan?

Peste tot pe internet vedem clipuri cu femei la volan ce fac manevre periculoase, manevre nesigure, manevre pripite. Toată lumea se grăbește să critice aceste femei și uneori, pe bună dreptate. Întotdeauna am zis că cei care nu au abilitățile necesare unui șofer, nu ar trebui niciodată să se urce la volan și stați liniștiți că sunt și mulți bărbați care habar nu au ce înseamnă o manevră efectuată în siguranță, nu doar femeile sunt de vină pentru miile de accidente rutiere produse lunar în România.

Cred că ar trebui să avem mai multă răbdare cu femeile care conduc pentru că pentru multe dintre ele, mașinile nu sunt o pasiune. Să nu uităm că ele în copilărie se jucau cu păpușile, noi, băieții eram cu mașinuțele. Atunci când nu ai o pasiune pentru mașină sau pentru condus e destul de dificil să faci totul în ordine când ieși pe stradă. E posibil să faci manevre stângace, pripite. Cu toate acestea, nu cred că trebuie scuzate femeile care provoacă accidente sau pericole din cauza neatenției. Neatenția la volan nu are nici o treabă cu stângăcia, ori cu faptul că nu știi în ce parte să iei de volan atunci când vrei să mergi în dreapta cu marșarierul.

Femeile care nu sunt atente la volan nu au ce căuta pe drumurile publice, la fel și cele inconștiente care aduc în prim plan manevre periculoase. Nu e de glumă cu mașina pentru că nu este numai viața ta în joc. Ești răspunzător pentru manevrele pe care le faci în trafic, nu degeaba există un Cod Rutier și cred că ar trebui să existe un pic de bun simț. Adică frate, indiferent că ești bărbat sau femeie, fii conștient. Dacă simți că nu ai nici o treabă cu condusul, renunță sau stai numai pe banda 1 sau mergi încet, că nu te grăbește nimic.

Reply