Știai că poți cumpăra autoturisme la licitație în România?

Piața auto second hand s-a dezvoltat fenomenal de mult în ultimii 10 ani în România, în ciuda faptului că în 8 dintre acești 10 ani oamenii au fost nevoiți să plătească taxe ridicole și aberante către statul român (timbrul de mediu, taxa pe poluare, taxa pe emisii poluante, etc).

E clar că românii nu prea au bani de mașini noi, așa că e logic să se orienteze către piața second hand, piață care devine din ce în ce mai importantă în economia românească.

Pentru că avem o piață auto second hand în continuă dezvoltare, încep să apară încet încet alternative pentru importatorii de autoturisme, alternative care le oferă posibilitatea să aducă în țară marfă prin intermediul unor licitații auto.  Cine ar fi crezut în urmă cu 10 ani că vom avea asemenea servicii în România? Nimeni, dar iată că am evoluat destul de mult.

Într-un fel, e normal să apară asemenea soluții pentru că oricine lucrează în acest domeniu al importurilor auto ar dori să aibă acces la niște autoturisme de calitate superioară pe care să le poată cumpăra la niște prețuri mult mai bune. În plus, majoritatea importatorilor sunt sătui de această goană nebună pentru a căuta din poartă în poartă autoturisme în străinătate.

E mult mai comod pentru ei să stea în fața calculatorului să-și facă un cont online pe un asemenea site de licitații auto și să-și aleagă niște modele mult mai bine întreținute. Trăim niște vremuri în care utilitatea serviciilor online atinge apogeul și reușește să facă unele afaceri mult mai profitabile.

Timpul pierdut de cei care importă autoturisme din străinătate este destul de prețios și cu cât este redus mai mult, cu atât înseamnă mai multe importuri pentru o piață auto second hand care cel puțin în acest moment, reușește să înghită tot ce înseamnă autoturisme la mâna a doua.

E normal să se ajungă în această situație și e normal să existe asemenea servicii de optimizare a pieței. Licitațiile auto online există în străinătate de ani buni pentru că și străinii cumpără autoturisme second hand, nu doar românii și iată că reușim să facem un pas în față către civilizație, către occident și să acceptăm alături niște servicii utile în Vestul Europei.

Reply