Cheia succesului în domeniul producţiei de mobilier

Criza financiară din ultimii ani şi-a spus cuvântul în toate domeniile, inclusiv în cel al producătorilor de mobilier. Singura cale de dezvoltare este extinderea, indiferent dacă discutăm despre brandurile internaţionale sau de cele româneşti. În ceea ce priveşte expansiunea producătorilor români de mobilier, putem spune că aceasta s-a maturizat destul de mult în ultimii ani deoarece consumatorii au început să îşi formeze concepţii corecte vis-à-vis de cultura Occidentului. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, afirmă că la nivelul sectorului de industrie a mobilei, s-a înregistrat un export cu 8.4% mai mare în ultimul an. România a început să exporte din ce în ce mai mult mobilier, extinzându-şi activitatea în 28 de ţări, printre care: Italia, Cehia, Marea Britanie, Elveţia, SUA, Austria, Norvegia, Estonia, Ucraina, Cipru sau Federaţia Rusă. Astfel, aceste rezultate îşi găsesc răspunsul în infuzia tehnologică care se adaptează din ce în ce mai mult şi devine mai performantă. „Sprijinul a venit deopotrivă atât din partea clienţilor din ţările avansate din Uniunea Europeană, cât şi din partea producătorilor locali de materii prime şi materiale, a producătorilor de panouri din lemn masiv, de plăci din materiale lemnoase, la care s-au adăugat contribuţiile furnizorilor“, adaugă Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România.

Nici producţia de mobiler nu a traversat fără  urmări perioada de criză, deoarece conform statisticilor, numărul de firme producătoare de mobilă a scăzut de la 5000 în anul 2008 la aproape 4300 anul trecut. Pe piaţă au răzbătut doar firmele producătoare de mobilier de calitate la preţuri corecte. Pentru a ne lămuri în ceea ce priveşte cheia succesului în acest domeniu, am discutat cu directorul brandului Artă mobilei Bucureşti.

Cum reuşiţi să rămâneţi în top având în vedere concurenţa? “Într-adevăr, concurenţa este şi a fost acerbă. Totuşi, dintre multitudinea de firme din acest domeniu au rămas doar companiile care au fost construite să dureze, companiile cu principii corecte de business. Am putea să spunem că piaţa s-a împărţit şi că nu toţi producătorii de mobilier se încadrează în aceeaşi categorie, motiv pentru care ne considerăm privilegiaţi. “

Cum v-aţi răspândit pe piaţă? Ce determina succesul acestui business? “Să nu va imaginaţi că a fost simplu. Am parcurs toţi paşii mărunţi care ne-au ajutat să ajungem aici. Nu ne-am grăbit cu nimic, ci am luat totul cu calm pentru a fi siguri că facem lucrurile cum trebuie.  Cât despre cheia succesului, aş putea spune că aceasta constă în seriozitatea si garantarea lucrului bine făcut. Noi nu executăm mobilier de proastă calitate pentru a determina oamenii să vină peste doi ani să îşi cumpere altul, aşa cum încă se mai practică. Arta mobilei Bucureşti oferă certificate de garanţie la toate produsele şi are contracte clare cu colaboratorii săi în ceea ce priveşte garanţia produselor furnizate, iar întreaga responsabilitate revine acestora. În cazul mobilierului la comandă garanţia este de până la 5 ani pentru vicii de fabricaţie. Avem grijă de nevoile clienţilor noştri, încercăm să oferim cele mai bune servicii şi produse pentru a fi siguri că toată lumea este mulţumită. Cred că aş putea să spun că succesul este garantat de satisfacţia şi mulţumirea care vine din ambele părţi.”

Executaţi mobilier la comandă? “Sigur că executăm mobilier la comandă din orice tip de material Pal melaminat sau furniruit şi  MDF. Noi putem să realizăm orice model de mobiler, indiferent de dimensiune, tip de material sau nuanţe. Arta mobilei Bucureşti execută schiţe sau se foloseşte de proiectul/ fotografia clientului şi astfel orice model de mobilier este posibil de executat. “

Cum pot lua oamenii legătura cu dvs.? “Este simplu. Se poate face o comandă prin telefon sau se pot solicita tot felul de informaţii. De asemenea, se poate folosi email-ul deoarece sunt prompţi şi răspundem în timp util solicitărilor. În plus, clienţii noştri sau potenţialii clienti pot lua legătura cu noi şi online, pe arta-mobilei.ro sau la direct la sediu  Arta mobilei Bucureşti.”

Reply