Care sunt șansele să-ți mai găsești nevasta acasă dacă pleci la muncă în străinătate?

Bună întrebare. Încă din cele mai vechi timpuri, plecatul la muncă în străinătate a fost motivul principal de divorț în cadrul multor familii. Păi câți dintre noi nu am auzit de femei care au plecat la muncă prin Italia și Spania și nu s-au mai întors niciodată? De tați care și-au abandonat familiile odată ce-au dat de prosperitatea vestică? Așadar, dacă decizi să pleci la muncă în străinătate,  care sunt șansele să-ți mai găsești nevasta acasă atunci când te vei întoarce?

Trebuie să spunem din start faptul că familiile destrămate de plecatul membrilor la muncă în străinătate sunt familii încropite în grabă, de multe ori discutăm despre părinți grăbiți de venirea pe lume a unui copil făcut din greșeală, nevoiți să spună un DA mai puțin categoric. Cu alte cuvinte, familiile care se destramă sunt cele care nu au avut niciodată la bază sentimentul. Oamenii care se iubesc nu au cum să se despartă, indiferent de distanța dintre ei. Dacă familiile sunt create pe bază de interes ori nevoie/necesitate, sunt șanse mari să se destrame cu prima ocazie.

Așadar, dacă ai o nevastă pe care o iubești și care te iubește, stai liniștit. Ai șanse mari să o mai găsești acasă dacă te duci la muncă în străinătate. Dacă ești conștient de faptul că nunta a fost o conjunctură ciudată ori o necesitate, un eveniment grăbit de alte evenimente petrecute în viețile voastre, să nu îți faci iluzii. Mai mult ca sigur ai o femeie care te va înșela și nu cu cineva anume. Păcat că tot mai multe familii se destramă în acest mod, dar este realitatea din România.

Reply