Cât de greu este să găsești un electrician în ziua de azi?

Zilele trecute am avut parte de o surpriză destul de neplăcută. Din nu știu ce motiv, nu mai aveam curent în casă. Am sunat ca tot omul la compania de electricitate care vine, se uită, măsoară pe jos pe la contor (stau la bloc și contoarele sunt la parter) și-mi spune că la ei totul este în regulă. Să apelez la serviciile unui electrician pentru a rezolva problema. Am rugat pe cei doi electricieni ai companiei care au venit la intervenție să mă ajute contra cost și au refuzat politicos, nu au voie să presteze asemenea servicii în timpul jobului. I-am înțeles, nici mie nu mi-ar conveni să angajez pe cineva și în loc să stea în standby pentru probleme tehnice, să stea pe la ciubucăreală.

Am căutat apoi un electrician, fiind oarecum ceva mai liniștit știind că am am eliminat din probleme. Știam sigur că problema e la mine în curte. Și mă apuc și dau telefoane pe la prieteni care știu că și-au renovat sau au construit de curând case. Surpriză totală, nimeni nu a putut să recomande pe nimeni. Toți cei care au făcut case sau care au renovat case au lucrat cu oameni aduși de prin alte părți. Atunci am început să caut pe internet un electrician autorizat care să vină și să rezolve problema odată pentru totdeauna întrucât se apropia seara și aveam toate șansele să nu mai vrea nimeni să vină la intervenție. Nu e prea mișto să lucrezi cu lanterna în gură pe la fire și cabluri.

Am sunat, omul a venit în jumătate de oră și după altă jumătate de oră am reușit să-mi văd și eu becurile aprinse pentru prima dată pe ziua respectivă. Am avut o problemă la un fir care intra în panoul electric. Nu știu din e cauză dar nu mai făcea contact acolo cum trebuie. Mi-a înlocuit acel cablu astfel încât să nu mai joace aiurea din cauza vibrațiilor și totul s-a rezolvat. Păcat că nu mai găsești meseriași în oraș, probabil în vreo 10 ani nu vor mai exista deloc în România, vor pleca toți dincolo unde primesc bani pe măsura muncii prestate.

Reply