Iubitul și familia nu sunt de acord cu videochatul. Să mă mai angajez?

Videochatul reprezintă genul acela de activitate care nu poate fi înțeleasă de toată lumea. De ce nu pot oamenii să înțeleagă conceptul numit videochat într-o țară precum România? Ei bine, aici avem de-a face cu foarte multe prejudecăți din pricina cărora suntem oarecum împiedicați să vedem lucrurile cum le văd străinii. Am fost în țări precum Germania și am văzut cupluri, el cu ea care intrau în sex shop, se duceau la masaj erotic, etc. Ei nu se gândeau la ce ar putea zice lumea dacă i-ar vedea intrând acolo. Asta înseamnă să nu ai prejudecăți și să trăiești într-o societate fără prejudecăți, în care grija oamenilor nu-i ce face vecinul sau prietenul. Când o să ajungă și România o astfel de țară? Din păcate vor trebui să treacă zeci de ani. Deocamdată avem de-a face cu înțelegerea videochatului.

Ce este de fapt videochatul?

Ca să contribui activ la eliminarea prejudecăților din societate, o să încerc să explic acest concept cât mai clar. Videochatul nu are legătură cu prostituția, videochatul nu are legătură cu masajul erotic. După cum spune și numele, video-chat reprezintă o conversație de la distanță, din fața camerei web. Cei care se văd și discută se află la mii de kilometri distanță. Videochatul se împarte în două mari categorii: adult și non adult. Videochatul adult se face cu modele care trebuie să se dezbrace în fața camerei web, pe când videochatul non adult nu prezintă urme de erotism. Câștigurile sunt substanțiale pentru modelele care lucrează undeva la 8 ore pe zi  într-un studio videochat. Într-o lună normală, un astfel de model adună undeva la 2000 de euro + bonusuri, bonusuri care uneori sunt de zeci de mii de euro. Drept condiții de angajare, majoritatea modelelor trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 și 35 de ani și să cunoască destul de bine limba engleză. Videochatul în România se face cu clienți străini.

Vrei să lucrezi la videochat dar părinții și iubitul nu sunt de acord?

Cele mai mari probleme pe care tinerele din România le au atunci când vine vorba despre angajarea la un studio de videochat le întâmpină acasă. De cele mai multe ori familia nu este de acord pentru că bătrânii nu doresc să se schimbe și să se documenteze despre ce anume înseamnă cu adevărat videochatul, iar iubiții tinerelor mai mult ca sigur sunt geloși. Pe bătrâni i-am putea înțelege într-un fel pentru că ei nu vor să accepte noul și mulți dintre ei dacă-l acceptă nu-l pot înțelege. Ei au trăit niște vremuri foarte pudice, în care domnișoarele nu umblau nici măcar în blugi la școală sau în pantaloni foarte scurți. Ei nu vor putea niciodată să accepte ideea că fata lor va sta dezbrăcată în fața altora. Iubiții fetelor la fel. Sunt geloși absolut degeaba, parcă nu pot înțelege faptul că cei cu care fetele comunică se află la mii de kilometri distanță. Or avea impresia că vine vreun moșulică bogat de dincolo de web cam și le fură iubitele? Parcă nu e nimic foarte deosebit dacă ne gândim la ce fel de mentalitate zace încă în țara asta.

Dacă tu vrei să lucrezi la videochat și nimeni altcineva nu este de acord, trebuie să le ceri o alternativă. Banii sunt foarte importanți pentru orice tânăr pentru că numai cu ajutorul lor îți poți îndeplini visele, cumpăra o casă, o mașină, etc. Dacă vei munci la o patiserie 10-12 ore pe zi pentru 1200 de lei clar nu vei reuși să-ți cumperi nici măcar o garsonieră la periferie în 10 ani de zile. Cei care nu sunt de acord cu faptul că tu poți câștiga +2000 de euro pe lună din videochat trebuie să acorde o alternativă. Dacă nu o pot face astfel încât să fie toată lumea mulțumită, trebuie să-și vadă de treburile lor. Tu ești singura care vei putea lua o decizie în acest sens și ești singura care știe că visele nu se pot îndeplini cu joburi prost plătite.

Reply