Un bărbat trebuie să aibă puterea să-și ceară iertare atunci când greșește

Toată lumea greșește, indiferent că discutăm despre femei sau bărbați. Problema este că în momentul în care bărbații greșesc, au o problemă majoră  atât în a recunoaște cât și în a-și cere scuze partenerului. Femeile nu sunt așa, ele întotdeauna au fost ființele ceva mai sensibile care și-au dat seama la timp de faptul că nimeni nu-i perfect și că a greși nu este un capăt de țară.

De ce nu prea-și cer bărbații scuze atunci când greșesc?

În primul rând, e vorba despre mentalitate. Încă din cele mai vechi timpuri, bărbatul a fost obișnuit cu gândul că el este capul familiei, stâlpul de rezistență, cel care deține cea mai mare importanță. El era cel care se ducea la vânat și venea cu porcul mistreț în spate pentru a-și hrăni familia. Este posibil ca în genele noastre de bărbați să fie pus mult mai mult orgoliu decât normal și din această cauză, evităm să recunoaștem când greșim ți să ne cerem scuze.

În al doilea rând, e vorba despre misoginism. Chiar dacă multi dintre noi nu spunem lucrurilor pe nume, 70% dintre bărbați se cred mai puternici și mai importanți decât femeile. Atunci când ești misogin, clar ai impresia că tot ce faci e corect sau dacă greșești, nu merită efortul sau înjosirea de-ați cere iertare în fața unei femei. Păi cum să se ducă un bărbat puternic, masiv, în fața unei femei plăpânde și subdezvoltate să-ți ceară scuze? Cine a mai pomenit așa ceva?

Ei bine, în civilizație s-a pomenit. Un bărbat trebuie să trateze femeia de la egal la egal și trebuie să aibă puterea să-și ceară scuze chiar dacă-i este greu să facă acest lucru. Femeia trebuie apreciată și respectată iar printr-un comportament normal, orice bărbat demonstrează acest respect.

Reply