Te poți obișnui cu lipsa respectului și a bunului simț?

România este o țară destul de ciudată pentru că în interiorul granițelor au rămas niște oameni care nu prea au treabă cu bunul simț sau cu respectul. Internatul e plin de clipuri cu șoferi care se înjură și se șicanează în trafic, scările blocurilor și în jurul băncilor din parcuri e plin de coji de semințe și așa mai departe. Ca să-ți dai seama cât de ridicat este gradul de nesimțire în România e de ajuns să te uiți la vecinii de pe scară, imposibil să nu ai acolo măcar un manelist care sărbătorește și Paștele și Crăciunul ca pe Revelion, cu boscăială maximă și cu muzică dată la maxim. Manele bineînțeles.

Apoi, vezi copiii sau tinerii de pe scară, oameni care nu au fost învățați de către părinți să dea bună ziua atunci când se întâlnesc cu vecinii și așa mai departe. Păi eu unul țin minte că noi când eram copii mai că luam și bătaie dacă nu salutam vecinii. Acum, copii care sunt prin țara asta sunt majoritate copii de maneliști. Adică niște needucați aduși la viață de alți needucați.

Poate că sună cam radical dar majoritatea oamenilor cu bun simț care au plecat din țară, nu au mai suportat sărăcia și nesimțirea, sunt oameni care au luat viața în propriile mâini și au zis că trebuie să facă ceva cu ea. În țară au rămas foarte mulți analfabeți care nu sunt în stare să vorbească bine româna, ce să mai zic de engleză sau franceză sau spaniolă astfel încât să reușească să-ți creeze un viitor în altă țară? Sunt sigur că majoritatea celor care au plecat au făcut-o pentru că nu s-au putut adapta la o societate din care lipsește respectul și bunul simț.

Reply