Cum să obișnuiești copilul să meargă la stomatolog?

Pentru mulți dintre noi, părinți cu copii, vizita la medicul stomatolog este un adevărat calvar. Copiilor nu le place să meargă la medic pentru că primele contacte ale lor cu stomatologia au fost în momentul în care le-au dat sau le-au căzut dințișorii, momente dureroase bineînțeles. Astfel, fiind ceva asociat cu durerea, e foarte dificil să obișnuiești copilul să prindă drag de stomatolog  și să reușești să mergi cu el la vizite fără ca totul să capete alura unei adevărate drame. Ei bine, sunt de părere că poți să obișnuiești copilul să meargă la stomatolog dacă reușești să găsești o stomatologie pentru copii in București în cadrul căreia, aceștia să se simtă oriunde numai la dentist nu.

Există pe internet multe articole cu ajutorul cărora poți identifica o clinică stomatologică pentru copilul tău, unul dintre ele îl găsești aici, însă din păcate nu te poți baza 100% pe ce scrie acolo și am să spun și de ce. Fiecare copil în parte este diferit, are personalitatea lui, iar cei care scriu asemenea articole se rezumă de cele mai multe ori la niște experiențe proprii și personale.

Din punctul meu de vedere, singura soluție pentru ai putea să găsești o clinică stomatologică pentru copii în care kinderul tău să se simtă perfect este testarea. Pur și simplu trebuie să identifici clinicile stomatologice care oferă servicii specializate pentru copii, servicii efectuate în saloane tematice, în care cei mici să se simtă mai mult decât perfect. După cum spuneam mai sus, majoritatea copiilor fug de stomatolog pentru că asociază acel cabinet cu durerea și pentru că nu regăsesc în interiorul cabinetelor nimic specific lor.

Cabinetele stomatologice destinate celor mici sunt mult mai primitoare și mai atent decorate astfel încât mintea copiilor să se îndepărteze de experiența dureroasă și să se adapteze cu un mediu ce poate fi plăcut. În momentul în care ai reușit să-ți faci copilul să se simtă bine în cabinetul unui medic stomatolog, mai mult ca sigur acesta va fi un copil care nu va mai avea nici o problemă cu controalele. De asemenea, când va crește, se va duce de unul singur la control sau la tratament și va avea per total o dantură sănătoasă.

Reply