Creditul Prima Casă pentru cupluri. Când este o idee bună și când este o idee proastă?

Cu toții am auzit de Creditul Prima Casă prin intermediul căruia Statul Român vine în ajutorul tinerilor și le oferă posibilitatea să-și cumpere o casă în rate pe… 30 de ani. Din păcate nu mai suntem pe vremea lui Ceaușescu astfel încât să primim casă de la întreprinderea la care lucrăm. Acum, dacă vrem o casă suntem nevoiți să ne sacrificăm ani buni din viață în care să muncim ca niște sclavi, doar doar să avem și noi un acoperiș deasupra capului. Cu toate acestea, să te avânți pe un credit pe 30 de ani nu este mereu o soluție bună și veți vedea imediat la ce mă refer.

Când NU ar trebui să apelezi la Prima Casă

Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să faci Prima Casă dacă ai până în 30 de ani. E o vârstă la care nu ești hotărât. E posibil să vrei să pleci din țară mai târziu sau să te muți în alt oraș, acțiune care ar fi destul de dificilă din pricina acelui credit pe care ar trebui să-l plătești în continuare.

De asemenea, consider că ar fi bine să stai departe de Prima Casă dacă ai până în 30 de ani și ești proaspăt căsătorit. Ai grijă la relația cu pricina. Dacă este genul acela de relație în urma căruia a rezultat o căsătorie la doar câteva luni după ce ai cunoscut-o, ar fi bine să nu te avânți în așa ceva.

E drept, acum, cu darea în plată, nu mai sunt probleme așa mari în cazul în care nu mai poți plăti ratele dar totuși, 60% dintre căsniciile acestea înfăptuite de tinerii sub 30 de ani se destramă în maxim 10 ani, așa ar fi o idee bună să te înhami la un credit pe 30 de ani doar atunci când ești sigur pe relația pe care doar ce ai transformat-o într-o căsnicie.

Reply