Și până la urmă, cine gătește?

După ce am constatat cu stupoare că femeia modernă are obiceiul să țină cina în familie de duminică pe la KFC sau McDonalds, am ajuns la concluzia că femeile din ziua de azi nu mai știu, nu mai vor și nici nu le mai place să gătească. Ne mirăm cu toții că mai avem puțin și-i ajungem din urmă pe americani în ceea ce privește nivelul de obezitate dar nici nu am avea cum să nu-i ajungem din moment ce în țara asta se gătește din ce în ce mai puțin și se cumpără din ce în ce mai mult fast food. Întrebarea mea este de ce nu mai vor femeile să mai gătească?

Motive cred că sunt multe. Unele au serviciu întrucât s-a dus ocupația de „casnică”. Familiile au nevoie de două joburi pentru a se putea întreține. Atunci când vii obosită de la muncă sau tragi de luni până sâmbătă, ultimul lucru de care ai chef duminică este să stai prin bucătărie o zi întreagă, nu? Lipsa de timp ne face să mai schimbăm priorități sau pur și simplu să căutăm alternative. Mai există un motiv pentru care femeile nu mai gătesc, s-au transformat toate în niște prețioase pentru care a găti sau a face curat în casă reprezintă două aspecte TABU.

Din păcate, femeia modernă nu vrea și nu-i place să gătească. Consideră că e mai importantă oglinda, manichiura, etc. Adevărul este că tuturor ne plac femeile frumoase dar cred că poți să fii și frumoasă și harnică. Femeile care se transformă în cele mai mari leneșe pentru că nu au timp să fie și frumoase și harnice nu sunt altceva decât o glumă proastă pe care ar trebui să o evitați pe cât posibil. Nu zice nimeni că doar ea trebuie să gătească în casă și că trebuie să fie un fel de Cenușăreasă, dar pe bune, o femeie care nu gătește deloc, nu este femeie.

One Response - Add Comment

Reply