În România, 14, 24 februarie, 1 și 8 martie sunt niște date din calendar în care femeile se simt speciale. Sunt zile în care acestea primesc mai multă dragoste și atenție ca de obicei. Pe 14 februarie avem parte de acea sărbătoare generală a iubirii numită Valentine’s Day care chiar dacă este împrumutată, a prins destul de bine în România.
Apoi, pe 24 februarie avem Dragobetele nostru, tradițional, ziua iubirii în România. Cei mai bătrâni își vor aminti Dragobetele drept ziua în care vor fi călcați pe picior de femei (nu mă întrebați, tradiții românești). 1 martie este vestitorul primăverii și din nou, avem de-a face cu tradițiile. Femeile primesc mărțișoare în semn de respect și în semn de bucurie pentru noul anotimp iar o săptămână mai târziu, pe 8 martie, este ziua femeii.
De ziua femeii, lucrurile se schimbă destul de mult pentru că este genul acela de sărbătoare prin intermediul căreia trebuie să-ți faci iubita să se simtă foarte bine. Poți să-i oferi și mărțișoare dar de data aceasta e nevoie de cadouri mult mai speciale. Femeia trebuie să se simtă iubită și apreciată pe 8 martie, fie că discutăm despre iubite sau mame. Este data la care toată lumea își sărbătorește și mama. 8 martie e o tradiție de fapt dar este una destul de frumoasă.
Și știu, o să spuneți că în mod normal că nu avem nevoie de nici una dintre cele 4 date calendaristice, putem transmite lucrurile pe care le simțim zilnic, nu trebuie să așteptăm o zi anume. Așa este, nimeni nu are nevoie de o dată în calendar ca să-și cinstească iubita sau mama, însă e bine să profităm de aceste tradiții ca să le aducem o bucurie în plus în viață.
Reply