E bine să facem copii din greșeală?

Povesteam în articolele trecute despre acele familii cu câte 7-8 copii ce apar destul de des pe la televizor, cerând ajutoare. Se întâmplă foarte des în România ca tinerii în special să facă copii dar nu pentru că-și doresc, ci din greșeală. Suntem cu educația sexuală la pământ, la fel și cu nivelul de conștientizare în ceea ce privește șansele femeilor de a rămâne gravide.

Am întâlnit femei care mi-au spus că ele niciodată nu au folosit prezervativul, nici contraceptive, ci doar acel calendar al menstruației ceea ce mi se pare de-o prostie cruntă. Apoi, fraților, să nu ne mai mirăm că în țara asta întâi se fac copiii apoi nunțile.

În întreaga lume, aceste evenimente au și ele un anumit curs de la care nu se abate nimeni. Adică, în primă fază te pui pe picioare, ai și tu o carieră și o casă în care să stai, eventual o mașină. Apoi, în momentul în care ai ceva ani de relație cu iubita ta, o ceri de nevastă. Trec vreo câțiva ani, relația de căsnicie se întărește și ulterior apare și un copil, doi, trei, câți vrea fiecare.

Acesta este cursul normal și firesc al lucrurilor ce nu trebuie ignorat sau dat peste cap. Dacă-l dai peste cap, o să ai numai de pierdut în viață și am să spun și de ce.

România după cum știm, este o țară campioană în Europa la divorțuri. Aici, tinerii fac prima dată copii (din greșeală) apoi conform „tradiției”, se căsătoresc cu toate că nu au o relație precisă, închegată. Pe măsură ce timpul trece, această relație este destabilizată și mai mult de lipsuri pentru că un copil are nevoie de multe lucruri pentru un trai sănătos iar părinții tineri care s-au căsătorit aiurea nu au apucat să pună bazele unei cariere, nu au apucat să se dezvolte.

Sfârșesc să stea cu părinții unuia dintre ei, lucru ce sporește tensiunea în relație de foarte multe ori… Se ajunge la divorț aproape inevitabil, așa că nu, nu e bine să faci copii din greșeală.

Reply