De ce există familii cu 7 copii care mor de foame?

Am văzut cu toții pe la televizor familii cu câte 7-12 copii ce ajung să moară de foame și să trăiască din ajutorul primit de la societate. Motivul principal pentru care se ajunge în această situație este prostia, gândirea limitată mai exact. Această gândire limitată este numită prostie de noi. Atunci când nu-ți dai seama că nu ai cu ce să crești un copil, nu ai cum să fii altcumva. Hai să zicem că s-a întâmplat să faci un copil o dată, de două ori, dar deja după al doilea copil făcut așa din greșeală, eu unul te consider deja un om prost.

Ideea e că unii dintre acești oameni nu sunt chiar așa de proști cum îi considerăm noi, ci chiar șmecheri. Ei au observat că dacă au 12 copii acasă tot satul o să aibă grijă de ei și nu vor mai fi nevoiți să mai muncească. Credeți-mă că unii trăiesc mai bine din mila altora decât trăim noi din salarii de 4000 de lei/lună. Există din păcate oameni (nu zic că toți) care pornesc în viață cu acest gând, adică hai să facem 7 copii, că după scăpăm de muncă, primim ajutoare de la toată lumea. În plus, copiii vor crește și vor avea alocații, nu? Altă sursă de venit pentru niște oameni săraci și leneși. Să nu mai zic de momentul în care copiii cresc și sunt buni de muncă.

Chiar recent am văzut un asemenea caz pe ProTv cu un băiat de 14 ani foarte inteligent care făcea parte dintr-o familie cu 11 frați. El era unul dintre cei mai mari și părinții lui nu-l lăsau la școală întrucât era sursă de venit în casă. Da frate, părinții lui stăteau acasă și băiatul se ducea la muncă în sat cu ziua și le dădea lor toți banii… Te apucă dracii când vezi chestii de-astea…

Reply