De ce nu trebuie să-ți implici niciodată iubita în afaceri

În momentul în care ai o iubită, e clar că-ți dorești ce-i mai bun pentru ea. În momentul în care rămâne fără job o să o ajuți să-și caute ceva de lucru, o să o duci/aduci de la noul serviciu dacă-și găsește astfel încât să-i fie mai ușor (comportament de gentleman), asta dacă nu cumva te bate gândul să o angajezi în firma ta. Din păcate, din punctul meu de vedere acest lucru nu trebuie făcut niciodată și am să vă explic imediat de ce cred asta.

De ce nu trebuie să-ți implici niciodată iubita în afaceri

  1. Afacerea ta are nevoie de oameni competenți. Dacă te apuci să bagi în firmă oameni care o vor trage în jos, nu o să-ți fie prea bine. Desigur, dacă iubita ta are o meserie care te poate ajuta, este chiar recomandat să o angajezi pe ea, altfel, din păcate, nu trebuie să faci niciodată așa ceva.
  2. Ce faci dacă te desparți de ea? Cele mai multe companii care au dispărut de pe piață în ultimii ani au fost clădite de un el și o ea. Fie iubiți, fie soț-soție care ulterior, atenție, s-au despărțit. E clar că nu o să mai vrei să lucrezi cu cel care te-a înșelat, nu? De-asta nu e bine să implici iubita în afaceri.

Acum, rămâne la aprecierea dumneavoastră. Trebuie să analizați foarte bine situația și dacă vă decideți să o angajați, încercați pe cât posibil să căutați și soluții alternative care să fie drept o plasă de siguranță în cazul în care relația se deteriorează pentru că după cum spuneam mai sus, se va deteriora și firma dumneavoastră. Oricum, se spune că nu trebuie să faci niciodată afaceri cu prietenii și cu rudele, și aici cred că se încadrează și angajatul iubitei în firme.

Reply