Trăiești din pescuitul profesional? Iată câteva sfaturi care-ți pot crește productivitatea

Chiar dacă pare ciudată ideea de a trăi din pescuit în ziua de azi, trebuie să știți că este o activitate destul de răspândită în țara noastră. Cu toate că această deprindere ține practic de instinctul de supraviețuire pe care-l aveau strămoșii noștri, pescuitul rămâne o activitate de care este încă nevoie în societatea contemporană. Tuturor ne place peștele și trebuie să existe un mod de-al aduce în magazine, nu?  Pescuitul profesional este o activitate specifică țărilor care au deschidere la mare sau care dețin fluvii imense precum Dunărea așa că în cele ce urmează vom discuta despre câteva sfaturi adresate celor care se ocupă cu pescuitul profesional ce pot crește destul de mult productivitatea.

3 sfaturi care pot crește productivitatea pescarilor profesioniști

  1. Trebuie folosite doar plasele profesionale. Dacă vreți să vedeți cum arată una, aveți aici o plasă profesională de pescuit de la Romnets. Aceste plase profesionale sunt mult mai rezistente decât cele artizanale și spun treaba asta tocmai pentru că știu că în ziua de azi se folosesc foarte multe astfel de plase. O plasă în care poți avea 100% încredere crește productivitatea.
  2. Trebuie învestit în bărci serioase. Observ aproape zilnic mici vaporașe de pescuit ce ancorează în portul Drobeta Turnu Severin. Din păcate, toate sunt cârpite, toate scot zgomote ciudate, toate par să fi făcut războiul. E clar că nu o să reușești niciodată să pescuiești productiv dacă nu ai o barcă întreținută. Mă leg de acest aspect pentru că văd că majoritatea bărcilor sunt prost întreținute, nu vechi. Înțeleg faptul că întreținerea costă dar ar trebui să avem în vedere acest aspect dacă tot ne apucăm de pescuit profesionist, nu?
  3. Trebuie triat un pic planul de captură. Cei care sunt obișnuiți cu pescuitul maritim în România, pe Marea Neagră mai bine zis, au observat faptul că se pescuiește oarecum haotic. Nu prea se ține cont de prețurile de pe piață și de cerința pieței. Dacă se dorește creșterea productivității, este imperios necesară stabilirea unui plan de pescuit capabil să aducă stabilitate pe întreg anul.

Reply