Tu ai da 20 de lei pentru un bec cu LED?

Becurile cu LED sunt printre noi de câțiva ani buni dar din păcate, românii nu prea folosesc așa ceva dintr-un singur motiv: sunt scumpe. Dar oare așa să fie? Oare chiar sunt scumpe becurile cu LED? Ei bine, dacă analizăm cu mentalitatea predominantă în România, a omului obișnuit să cumpere becuri cu 1 leu sau cu 1.7 lei, atunci da, aceste becuri cu LED sunt scumpe. Dacă cumva analizăm lucrurile un pic la rece, distanți de mentalitatea românească de „ieftin și mult”, o să vedem că de fapt, pe termen mediu și lung, aceste becuri economice led sunt mult mai avantajoase.

Din păcate, nu vom scăpa prea rapid de această mentalitate românească ce pare să ne țină în loc din evoluție, sunt slabe șanse să încercăm să facem educație cu forța si să învățăm românul să aibă niște orizonturi ceva mai deschise, capabile să-l fac să înțeleagă că există și un termen mediu și lung, nu doar de pe azi pe mâine. O să trecem și noi în revistă cele mai importante trei avantaje ale becurilor cu LED, urmând ca voi să studiați îndeaproape dacă mai au avantaje becuri economice sau nu.

Cele mai importante 3 avantaje ale becurilor cu LED

  1. Sunt foarte rezistente. Cu alte cuvinte, nu se ard așa ușor cum se ard cele cu halogen sau cele pe bază de filament. Pornind de la premiza că acasă aveți o instalație electrică bună, becurile cu LED pot să lumineze până la 50.000 de ore. Împărțit la 24 de ore = 5 ani non stop.
  2. Sunt cele mai puternice. Lumina pe care acestea o produc este mult mai puternică și mai apropiată ca nuanță de lumina naturală. Cred că cei care au avut becuri economice foarte slabe se vor bucura ca de aur de intensitatea lumii becurilor cu led.
  3. Sunt mult mai economice. Puteți cumpăra becuri cu led de la Magicled și puteți observa și voi faptul că acestea consumă de cel puțin 10 ori mai puțin față de becurile normale, cele cu filament. Marele avantaj față de celebrele becuri economice, este faptul că aceste becuri cu LED lumină mult mai puternic față de acea lumină chioară a becurilor cu spirală.

Reply