De ce bărbaților le este jenă să cumpere pantofi de damă?

Bărbaților le plac femeile bine îmbrăcate, sexy și frumoase. Cu toate acestea, foarte puțini sunt cei care pot să iasă nestingheriți la cumpărături și să se întoarcă acasă cu un cadou mai special pentru ea. Foarte puțini sunt cei care au curaj să intre într-un magazin destinat femeilor și să cumpere de acolo pantofi de damă, pe care să-i dăruiască ulterior iubitelor lor. Dar de unde vine teama asta? Ei bine, este o teamă de ridicol în primul rând, instaurată din cauza mentalului colectiv oarecum defect.

În România, copiilor li se insuflă încă de mici ideea că băieții trebuie să se joace cu băieții iar fetele cu fetele. Astfel, băieții cresc cu o frică de ridicol și se feresc să se joace cu fetele sau cu păpuși, considerând rușinos chiar și gestul de a pune mâna pe o asemenea jucărie. Și creștem cu teama asta care în adolescență se mai diluează dar ne rămâne întipărită în ceea ce numim conștiință. Fără să ne dăm seama, ajungem apoi la 20+ de ani și ne este oarecum rușine să cumpărăm lenjerie pentru ele pe care să o facem cadou, ne este rușine să cumpărăm o geantă, ne este rușine să cumpărăm pantofi cu toc. Ne gândim mereu la ce o să zică vânzătoarea de la buticul cu pantofi de damă dacă mergem să cumpărăm asemenea articole. Ne gândim la ce or să zică prietenii noștri dacă ne vor surprinde pe stradă cu asemenea pantofi în plasă și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, românii se tem de gura lumii, nu există practic o rușine la nivel de personalitate individuală. Suntem afectați de prejudecățile societății moderne din România mai mult decât ne dăm seama.  Nu trebuie să vă fie rușine să intrați într-un magazin cu haine sau pantofi de damă. Gândiți-vă cât de fericită va fi iubita voastră dacă-i duceți o pereche de pantofi sau o bluziță pe care ați văzut-o împreună în vitrină mai demult dar nu a apucat încă să o cumpere. Bărbaților nu ar trebui să le fie jenă să cumpere absolut nimic. În străinătate nu există asemenea mentalitate și va dispărea și din România după ce vor mai trece vreo 50 – 60 de ani probabil.

 

Reply