3 avantaje principale ale singurătății. Sau de ce e bine să fii singur?

Am observat de multe ori că foarte multă lume face un capăt de țară din faptul că nu au pe cineva alături, din faptul că nu și-au găsit încă sufletul pereche deși sunt în căutarea lui de ani buni. Evident, nu voi da aceleași sfaturi idioate pe care le dau majoritatea oamenilor în asemenea cazuri, de genul „ea apare când te aștepți mai puțin” sau „cu cât o să o cauți mai mult cu atât nu o vei găsi”, ci voi scoate un pic în evidență faptul că singurătatea are avantajele ei. Despre cele mai importante 3 avantaje ale singurătății vom discuta și noi în cele ce urmează.

3 avantaje principale ale singurătății

  1. Libertatea. Nu ești nevoit să dai socoteală nimănui pentru nimic. Faci doar ce vrei tu, când vrei tu. Foarte multă lume își dorește o relație cu ardoare și cu disperare dar nu realizează câte limitări există într-o asemenea „colaborare”… Dacă ești singur, faci doar ce vrei tu fără să ții cont de nimic.
  2. Cantitatea. Fiind singur, nu ești nevoit să împarți absolut nimic cu nimeni. E mult mai ieftin. Consumi mult mai puțin și sunt de părere că acesta este cel mai important avantaj al singurătății. Gândind simplu, vei cumpără o ciocolată pe care nu va trebui să o împarți cu nimeni.
  3. Dezvoltarea. Poți să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante în dezvoltarea ta proprie și personală, pui bani de-o parte pentru o casă și pentru o mașină, etc. Atunci când ai o iubită, trebuie să cheltui destul de mult nu cu întreținerea ei (plecăm de la premiza că nu iei o pițipoancă), ci cu întreținerea fericirii relației. Excursii, cadouri, mici atenții.

 

Reply