Cum ai reacționa dacă ți-ar spune că este însărcinată?

Cel mai mare coșmar al unui tânăr care nu are planuri de familie sau de însurătoare este o eventuală sarcină. Eu unul sunt tare curios cum ar reacționa cineva care nu este pregătit să devină tată la aflarea marii vești? Cred că reacția lui ar putea să demoralizeze total viitoarea mămică în cazul în care ar considera că un copil e un dar de la Dumnezeu. Din fericire, nu am avut episoade de genul până acum și sper că nici voi, dar dacă cumva vi s-a întâmplat, aș vrea să-mi lăsați scris în comentarii cum ați reacționat și cum v-ați exprimat sentimentele de dezamăgire astfel încât să nu iasă ditamai scandalul.

În mod normal, într-o lume civilizată femeile nu rămân însărcinate din întâmplare dar la români se întâmplă din cauza lipsei educației sexuale și a seriozității tinerilor care se grăbesc să întrețină relații sexuale încă de la vârsta de 11 – 12 ani. A scăzut fenomenal de mult vârsta la care tinerii își încep viața sexuală în această țară și deja se pare că evenimentul debutează încă din copilărie când este luat cel mai probabil drept o joacă. Oricum, chestia asta nu ar trebui să fie o problemă dacă ar exista discernământ și conștientizare. Dacă tinerii ar fi maturi în gândire și ar știi că trebuie să se protejeze, nu cred că am mai avea parte de vești proaste legate de eventuale sarcini ale iubitelor.

Cred că o sarcină nedorită aduce pe lume un copil nedorit, un copil care va avea foarte mult de suferit și care probabil va crește doar alături de mamă în cazul în care nu este dat către centrele de plasament. Gândește-te o clipă la cum ai reacționa dacă ai afla că iubita ta este însărcinată apoi gândește-te de două ori înainte să sari pe ea neprotejat.

Reply