Femeia care citește – pe cale de dispariție

Femeia care citește este pe cale de dispariție, sau se ascunde pe undeva de văzul pițipoancelor, nu cumva să cadă în derâdere. În urmă cu vreo 10 ani când mergeam dimineața prin parcuri mai aveam plăcuta surpriză să observ pe câte-o bancă o fată (de multe ori cu ochelari) care ținea strașnic în mână o carte și pe care o răsfoia cu maxim de interes. Ei bine, astăzi pot să merg în toate parcurile din oraș, la orice oră din zi și din noapte, nu mai văd nici o fată citind.

Chestia asta mă sperie uneori din mai multe motive. În primul rând, îmi dau seama de faptul că societatea se degradează și o face cu o rapiditate ieșită din comun. Apoi, realizez că va fi din ce în ce mai dificil să pui mâna pe o femeie serioasă. Numărul pițipoancelor a crescut alarmant în ultimii ani, la fel și cel al incultelor că mai sunt și femei nepițiponcite dar care nu știu nici măcar să scrie corect. Stau și mă gândesc că va fi din ce în ce mai dificil să găsești o parteneră cu care să poți avea o discuție decentă și care să aibă un nivel de inteligență suficient de ridicat cât să înțeleagă mai mult decât importanța unui selfie pentru Facebook.

Femeia care citește este pe cale de dispariție. Dacă găsiți una, țineți de ea ca de ochii din cap întrucât este captură rară. La fel cred că simt și femeile care citesc referitor la bărbații care citesc, și ei sunt la fel de scumpi la vedere…

Reply