Cauciucuri 4×4. De unde cumpăr?

Mașinile de teren 4×4 sunt destul de scumpe la vedere în România, deși la ce drumuri avem (mai ales pe la țară) ar fi cam singurele pe care românii ar trebui să le cumpere. Din această cauză, cei care le dețin întâmpină destul de multe dificultăți în a le întreține, mai ales atunci când au nevoie de cauciucuri. Nu știu câți dintre voi vă cumpărați cauciucuri noi din hipermarketuri, dar probabil ați observat că la raionul respectiv sunt numai cauciucuri normale, pentru mașini normale. Dacă ai o mașină 4×4 nu ai nici o șansă să-ți cumperi așa ceva din oraș, nici măcar de la magazinele de piese auto care mai vând și cauciucuri. Ei bine, atunci de unde poți să faci rost de așa ceva?

De unde poți cumpăr cauciucuri pentru mașina ta 4×4?  

Singura șansă după părerea mea, mai ales dacă locuiești în provincie, rămâne internetul. Găsești de exemplu o gamă largă de cauciucuri 4×4 la preț competitiv în magazinul online al celor de la anvelope-off-road.ro, un magazin de cauciucuri off-road de nișă, specializat în asemenea mărfuri. În ultimii ani internetul a început să ne ajute tot mai mult pe aceste nișe care în orașe nu mai există de ani buni și e ceva normal să nu existe. Cine să își deschidă un magazin de cauciucuri 4×4 dacă nu există mașini de teren? România este o țară plină de SUV-uri în schimb, încălțate de la second hand.

Sunt recomandate cauciucurile 4×4 second hand?

Am observat că prin orașe apar tot mai des aceste centre de cauciucuri second hand care aduc și anvelope pentru mașini off-road. Ei bine, dacă vă gândiți să cumpărați așa ceva de la ei, mai bine luați-vă gândul. Să cumperi cauciucuri second hand este o adevărată inconștiență. Tot secretul unui cauciuc se ascunde în aderență iar ce cumpărați voi second hand sunt consumate uneori  peste 70%.

De ce ai da banii pe niște gunoaie aruncate de nemți și adunate de șmecherașii din România cu dubele? În nici un caz nu vă recomand așa ceva. Mergeți întotdeauna pe cauciucuri 4×4 noi chiar dacă veți fi nevoiți să le așteptați 2 zile și le veți ridica de la o firmă de curierat.

 

Reply