Banii. Cine trebuie să-i aducă într-o casă și cum trebuie ei cheltuiți?

În orice relație care ajunge destul de avansată la un moment dat, vor exista inevitabil probleme cu banii. În ce constau aceste probleme? Ei bine, discutăm astăzi în special despre neajunsuri și despre cine trebuie să fie cel care se ocupă de cheltuielile casei, de cheltuielile familiei.

Din cele mai vechi timpuri, bărbatul a fost cel care a adus bani în casă și femeia a fost cea care-i cheltuie, în vederea întreținerii casei și familiei. În ultimii ani, femeia modernă a ieșit la rampă și a început și ea să aducă un venit în casă și să ridice de asemenea pretenții la diverse obiceiuri care aparțineau până nu demult taberei masculine.

Nu cred că este nimic greșit ca femeia să se ducă la muncă în contextul actual al societății, din contră, ar fi chiar benefic ținând cont cât de prost merg lucrurile în țara asta. În 2016, femeia participă la aducerea banilor în casă.

Acum, despre cheltuieli este o altă poveste pentru că aici apar de cele mai multe ori problemele și certurile. Unul vrea să-i cheltuie într-un fel, altul în alt fel. Ideea este că trebuie ajuns la un numitor comun și unul dintre cei doi trebuie să se împace cu un compromis.

Chestia e că nu trebuie ca întotdeauna cheltuielile să se ducă într-o singură direcție, așa apar doar frustrările și sentimentul de nedreptate. Nu e ok ca el să-și cumpere de toate iar ea să nu-și cumpere nimic sau invers. Sunt sigur că dacă un cuplu este format din oameni raționali, oricum nu se va întâmpla așa ceva… Voi ce părere aveți? Cine ar trebui să aducă bani în casă și cum ar trebui să-i cheltuie?

Reply