Tu de câte like-uri ai nevoie la poze ca să fii mulțumită?

Like-urile pe Facebook au început să fie din ce în ce mai râvnite, pe măsură ce generația catastrofă plină de femei fatale de 12 ani se bucură de tot mai multă libertate din partea părinților. Nu de puține ori auzi întrebarea asta printre tineri (tinere în special) „Tu câte like-uri ai la poze?” și te întrebi care-i treaba cu sutele de like-uri? De ce sunt ele necesare și cui folosesc?

Ei bine, aceste like-uri au devenit un fel de validator al frumuseții într-o societate a narcisiștilor și a oamenilor plini de prejudecăți. O fată, cu cât are mai multe like-uri la poze cu atât va fi considerată mai frumoasă, mai importantă. Dacă veți studia puțin sectorul acesta al femeilor-copil (11-14 ani) veți observa că acestea încep să strângă în lista de prieteni de pe Facebook mii de persoane.

De ce fac acest lucru? Păi pentru că acesta este modul în care pot avea parte de acea validare, de acele sute de like-uri la poze despre care vorbeam mai devreme. Cu cât ai mai mulți prieteni în listă, cu toate că nu-i cunoști și nu ai vorbit niciodată cu ei, cu atât vei avea mai multe șanse să primești sute de like-uri la pozele pe care le postezi. Dacă sunt și ceva mai indecente sau lascive, ai succes.

Și apoi se mai miră cineva că puștoaicele de 16-17 ani sunt mari amatoare de like-uri? Sau că cele de 18-20 de ani respiră pentru like-uri? E clar că dacă de la 11 – 12 ani în mintea lor se instaurează boala Facebook, o boală de care nu se mai pot vindeca niciodată, așa vor ajunge și la maturitate. Goana aceasta nebună după like-uri este o prostie. Tu? De câte like-uri ai nevoie la poze ca să fii mulțumită?

Reply