Poți întâlni o femeie inteligentă într-un oraș mic de provincie?

Cred că această întrebare are deja un răspuns bine stabilit dar cred că e bine să dezbatem un pic subiectul. În principiu, orașele mici de provincie se depopulează pe zi ce trece iar ideea este destul de simplă: tinerii inteligenți pleacă din ele pentru că vor mai mult de la viață. Într-un oraș mic de provincie te plafonezi iremediabil, muncești pe un salariu mizer și practic nu ai nici o șansă de a te realiza profesional atât timp cât nu există corporații, locuri de muncă mai serioase. Orașele mici de provincie au devenit într-un fel orașe de vânzători.

Astfel, o femeie inteligentă nu va rămâne niciodată într-un oraș mic de provincie pentru că are alte aspirații de la viață. Într-un oraș mic de provincie vor rămâne doar femeile care sunt ținute în puf de către părinți, cu o inteligență sub medie care nu le-a ajutat probabil să-și ia nici măcar examenul de bacalaureat. Poate că sună dur ceea ce spun dar asta cred, că într-un oraș mic de provincie nu prea mai găsești femei inteligente, în special în sfera 20 – 30 de ani.

Și nu cred că este ceva greșit să pleci către mai bine. Atât timp cât ai aspirații, cât vrei mai mult de la tine, cât nu te mulțumești cu un job drept vânzătoare de pantofi pe 1000 de lei, orice pas către evadare dintr-un oraș problemă este unul binevenit din punctul meu de vedere. Și chiar am o problemă cu femeile care se complac în joburile prost plătite, fricoase, care nu au niciodată curaj să schimbe ceva, să încerce ceva nou, etc. Am în general o problemă cu oamenii care nu vor mai mult.

Cred cu tărie că în orașele mici de provincie este o lipsă acută de inteligență în rândul tinerilor. Au plecat cei care vor și cei care pot și a rămas pleava, cei care zac pe banii părinților și toacă semințe la scara blocului sau prin parcuri, au rămas cei care se complac cu salarii de 1000 de lei pe lună și cam atât. Greu, greu de tot să întâlnești o femeie inteligentă într-un asemenea oraș.

Reply