Este Grecia o destinație de primăvară?

În mod normal, în Grecia te duci pe timp de vară, în special în lunile iulie-septembrie când este vârful de sezon. Dar oare această țară nu poate fi o destinație de primăvară? Există oare motive să vizitezi de exemplu Thassos prin lunile aprilie-mai? Ei bine, da. Grecia în general este genul de destinație perfectă în orice anotimp pentru cei care nu țin atât de mult la ideea de a face plajă atunci când se duc în concediu. Vom discuta așadar în cele ce urmează despre câteva motive pentru care ar trebui să pleci urechea și ochiul asupra unor oferte Thassos în perioada dinaintea sezonului estival.

Thassos Isl

4 motive să vizitezi insulele grecești înainte sau după sezon

  1. Nu este aglomerat. Mie de exemplu nu-mi place aglomerația. Nu am înțeles niciodată de ce oamenii se duc la Mamaia să stea pătură lângă pătură pe plajă. La fel nu înțeleg de ce Dumnezeului te-ai duce în Grecia în luna august când este plin sezon și absolut toate stațiunile, nu doar Thassos, se transformă în adevărate furnicare. Dacă ești genul de persoană stresată de aglomerație, este o idee foarte bună să te duci în Grecia prin luna mai, când stațiunile sunt destul de goale.
  2. Prețurile sunt foarte mici mai ales cu early booking. Poți să stai în Thassos cu 13.5 euro pe noapte dacă alegi să te duci în luna mai. Găsiți asemenea oferte pe Oltextur și cred că este o afacere destul de bună. Deci există hoteluri care te vor caza cu 15 euro pe noapte + oferta de early booking adică minus 10%, vei sta cu 13.5 euro pe noapte. Dacă stai să te gândești un pic, cred că nici în România nu găsești hoteluri care să te cazeze pentru o noapte contra sumei de 13 euro.
  3. Temperatura în iunie este de aproape 25 de grade Celsius. Nu este frig în Grecia dacă te duci în luna mai. Poate că temperatura nu este una perfectă pentru bălăceală sau pentru plajă dar dacă ești genul de persoană care oricum nu se duce 7 zile în Grecia ca să șadă pe șezlong asemenea unei bucăți de carne într-o tigaie, așteptând bronzul, cu siguranță te vei simți minunat. Sunt de părere că temperatura de maxim 25 de grade Celsius este una perfectă pentru turism. Poți să te bucuri de peisajele mirifice, te poți plimba cu bărcuțele, poți lua la pas străduțele înguste, pietruite și antice ale orașelor grecești fără să te sufoci de căldură sau să faci insolație ca-n luna lui cuptor.
  4. Prinzi o cameră la un hotel bun. Să te duci în luna august sau septembrie în Grecia și să prinzi o cameră la un hotel bun poate să fie misiune imposibilă pentru că toată lumea rezervă cu luni înainte concediile. Ei bine, dacă ești genul de om care ține foarte mult la confortul său atunci când se duce în concediu, trebuie să știi că în luna mai sunt șanse foarte mari să prinzi cameră la absolut orice hotel din absolut orice insulă grecească și asta la un preț foarte bun. Eu de exemplu țin destul de mult la confortul hotelului dacă urmează să petrec 6 sau 7 zile în acea incintă, nu este un simplu moft.

Acestea sunt cele 4 motive principale pentru care eu unul consider că Grecia este o destinație perfectă pentru primăvară sau toamnă, chiar și iarnă pentru cei care nu țin neapărat să se bronzeze în vacanța de vară. Prețurile sunt mult mai bune după sau înainte de sezon iar temperaturile nu scad cu repeziciunea cu care ne-am obișnuit noi, în a noastră Românie.

Reply