Mai există noțiunea de „cel mai bun prieten”?

Mi-am pus recent întrebarea asta dacă mai există noțiunea de cel mai bun prieten. Ea vine dintr-o perioadă în care oamenii petreceau foarte mult timp împreună și nu exista internet, Facebook și smartphone. Vine dintr-o perioadă în care nu existau nici măcar telefoane.

Cel mai bun prieten ar trebui să însemne o persoană care la orice oră din zi sau din noapte s-ar da peste cap ca să te ajute în cazul în care-i ceri ceva și din acest motiv sunt de părere că noțiunea cu pricina a pierdut din consistență. E foarte greu să găsești în ziua de azi pe cineva care să nu fie comod, care să vrea să te ajute sau care să fie dispus să accepte telefoane la ore ciudate.

De multe ori când suni pe cineva la o oră trecută de 22 primești mai multe înjurături, dacă omul decide să răspundă vreau să zic. Majoritatea nici nu îți mai răspund la telefon după o anumită oră.

Cel mai bun prieten este o noțiune care vine din anii 80 chiar 90, când aveai cu cine să te împrietenești. În ziua de azi Facebook reușește cu brio să ne țină la distanță unul de celălalt , cu toate că aparent avem mai mulți prieteni ca niciodată. Acesta este paradoxul tehnologiei moderne, care în loc să ne unească reușește din păcate să ne îndepărteze.

Foarte greu să spui în ziua de azi că ai pe cineva drept cel mai bun prieten. Oamenii s-au schimbat destul de mult și tehnologia a reușit cumva să umple golul creat de lipsa prietenilor, inclusiv de lipsa celui mai bun prieten. Astăzi dacă nu ai ce să faci sau dacă te plictisești, poți să găsești multe activități la calculator sau pe telefon care să te scoată din această stare, nu mai ai nevoie de o persoană care să vină pe la tine și să petreceți împreună momente de neuitat…

Reply