Motivul principal pentru care trebuie să investești în optimizare SEO, nu în Adwords

În România în momentul de față există două metode de promovare online mari și late: există SEO și există campanii Adwords. Ambele funcționează dar dintre cele două doar una este cea care aduce beneficii pe termen mediu și lung. Activitatea SEO are implicații pe termen foarte lung chiar dacă efectele campaniilor se văd după un anumit timp.

Am putea să catalogăm astfel Adwords drept o unealtă pentru cei care vor să vândă acum, imediat, iar SEO o unealtă destinată antreprenorilor adevărați, care au pornit la drum cu un plan bine pus la punct și care au de gând să investească ani buni în afacerea respectivă.

Despre site-uri și online discutăm în cazul în care nu v-ați dat seama, despre promovarea online a magazinelor. Nu știu câți dintre voi v-ați fi imaginat la începutul anilor 90 că în ziua de azi vom ajunge să cumpărăm mai mult și mai ieftin de pe internet, însă iată că acest lucru se întâmplă și este foarte bine venit. Google este de departe cel mai bun suport pentru magazinele online nou apărute și cei care doresc să beneficieze de efecte îndelungate ale promovării online trebuie să investească în campanii SEO. Și am să vă explic imediat în cele ce urmează de ce susțin SEO pentru promovarea online în detrimentul serviciilor oferite de Google.

Recomand SEO pentru că procedeul de ridicare al magazinului în Google este un proces bazat pe linkuri ce rămân. Prin intermediul acelor linkuri permanente ai parte de un trafic sporit pe termen mediu și lung, nu doar de poziții bune în Google, chiar și după ce campania de promovare s-a terminat.

Dacă vei apela la Google Adwords, în momentul în care ai tăiat finanțarea campaniei dispar și linkurile. Dacă investești în SEO, vei avea parte de linkuri timp de ani de zile, până când site-urile care ți le furnizează dispar sau sunt desființate (lucru destul de puțin probabil să se întâmple).

Așadar, orice antreprenor cu viziune care dorește să facă o investiție de care să beneficieze nu doar pe moment dar și pe termen mediu și lung, va merge pe ideea de campanii SEO. Acesta este motivul principal pentru care recomand SEO tuturor celor care înregistrează noi idei de business în online.

Reply