Probabil că mulți dintre voi ați observat că femeile din ziua de azi sunt veșnic nemulțumite de modul în care arată și că își doresc întotdeauna să fie și mai frumoase, cât mai aproape de perfecțiune. Este aceasta o „boală” a lor sau este doar rezultatul cerințelor și așteptărilor prea mare ale bărbaților? Pentru că e destul de clar că dacă noi o să ne apucăm să ridicăm în slăvi doar femeile extraordinar de frumoase, cele mai puțin înzestrate se vor simți oare cum marginalizate.
Ei bine, pentru că orice femeie dorește să fie apreciată, lăudată, admirată și complimentată, a început nebunia cu machiajul, naturalețea a dispărut și astfel orice femeie a dorit să arate cât mai aproape de perfecțiune. Cunosc femei care petrec 3 ceasuri pe zi în fiecare dimineață doar pentru a se aranja, nu riscă să fie văzute nepregătite pentru că se tem de faptul că vor fi catalogate drept „urâte”. Din păcate, din cauza mentalităților, în România așa se împart oamenii, între frumoși și urâți. Nimeni nu mai vrea să citească o carte, toată lumea o judecă după a ei copertă.
Sunt de părere că singurii vinovați de faptul că femeile au ajuns la un grad avansat de venerare a frumuseții suntem tot noi, bărbații, care ne dorim alături femei perfecte, după care să întoarcă capul toată lumea și care să ne facă să ne simțim mai norocoși decât prietenii noștri. Toate aceste complexe pe care femeile le acumulează încă din adolescență sunt rezultatul unei mentalități colective diforme, plină de prejudecăți. Frumosul începe să fie impus drept standard social încă de prin clasa a 5-a sau a 6-a de la școală și continuă pe toată durata vieții, din păcate.
Reply