Ar trebui sa cumpar anvelope de iarna?

De indata ce sosesc primele zile cu temperaturi negative si impreuna cu ele si primul strat de zapada, apar si problemele soferilor pe sosele, accidentele si traficul ingreunat.

Ce putem face? In primul si in primul rand, pentru siguranta noastra si a celor din jur, este obligatoriu sa ne echipam masina corespunzator pentru anotimpul rece, mai precis cu anvelope de iarna!

Majoritatea autovehiculelor sunt echipate deja cu anvelope de vara sau all seasons, insa pentru o tara ca a noastra unde clima ne asigura cel putin doua luni de iarna grea si conditii cu carosabil alunecos, este important sa prevenim eventuale accidente si neplaceri.  Anvelopele de iarna raman moi si flexibile  pe carosabilul inghetat sau incarcat de chiciura asigurandu-va astfel o tractiune normala si prevenind eventuale accidente!

Dupa cum probabil v-ati dat seama, anvelopele deiarna nu sunt ideale numai pentru conditii de zapada sau gheata! Producatori ca Michelin, Goodyear sau Yokohama, recomanda acest tip de cauciuc pentru toate tipurile de vreme sub 7 grade celsius!

Cand este cel mai bine sa cumparam anvelope de iarna?

In Romania, unde conditiile de iarna sunt de obicei grele, daca asteptam pana in decembrie sau dupa caderea primei zapezi si formarea primului stat de gheata, sansele inclina foarte mult spre situatia in care vom ramane fara anvelope de iarna!

Ideal, achizitionarea si montajul acestora, se face la inceputul lunii noiembrie, cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii noiembrie. De obicei, in aceasta perioada gasiti cele mai bune oferte si, cel mai important, timp pentru montaj, cererea fiind foarte mare pentru ca legea romaneasca impune acest tip de anvelope  in anotimpul geros!

Va recomandam Best Tires Shop, pentru calitatea si seriozitatea de care dau dovada!

Cel putin la fel de importanta ca echiparea automobilului este si tehnica dumneavoastra de condus in conditii adverse, cel mai important sfat fiind in actionarea sensibila a franelor, presiunea brusca favorizand alunecusul, indiferent de anvelopele montate sau producatorul acestora!

Reply