Ce înseamnă pregătirea mașinii pentru sezonul rece?

Puține clipe ne mai despart de iarna calendaristică și chiar dacă temperaturile din termometre par să ne dea senzația de o toamnă târzie, prin țările nordice a nins cam jumătate de metru în ultimele zile, așa că mai mult ca sigur urmează și în restul Europei ceva precipitații.

Dacă cei mici, copiii se bucură nespus atunci când vine zăpada, noi, șoferii înjurăm de toți sfinții, mai ales dacă evenimentul ne-a surprins cu mașina nepregătită pentru iarnă. Despre ce înseamnă pregătirea mașinii pentru iarnă vom discuta în cele ce urmează.

3 pași esențiali pentru pregătirea mașinii de iarnă

  1. Asigurați-vă că aveți antigel de calitate. Nu vă bazați pe faptul că ați pus antigel anul trecut, acesta își poate pierde proprietățile mai ales dacă ați mai completat cu apă pe timpul verii. Mergeți la service să măsurați concentrația antigelului, altfel s-ar putea să vă treziți cu furturile înghețate în momentul în care temperaturile scăzute or să înceapă să-și facă de cap.
  2. Echipați mașina cu cauciucuri de iarnă. Chiar dacă afară nu este zăpadă, trebuie să faceți această operațiune RESPONSABIL, nu așteptați până în ultima clipă. Nu vă fie frică de faptul că se vor consuma dacă nu este zăpadă pe jos. Dacă veți rămâne pe ultima sută de metri sunt șanse mari să fiți surprinși de vremea nasoală cu cele actuale, de vară, apoi veți fi nevoiți să luați cozile interminabile de la vulcanizări pentru a face schimbul. Eu mi-am cumpărat anvelope de iarnă demult și toate de calitate, prefer anvelopele Michelin. Mi se par de departe cele mai calitative.
  3. Cumpărați lanțuri antiderapante. Nu înțeleg de ce românii nu-și cumpără lanțuri pentru sezonul rece. La noi este voie cu asemenea ustensile, nu suntem în Suedia unde dacă rămâi împotmolit, chemi echipajul și contra sumei modice de 1000 de euro, te scoate din șanț. Lanțurile antiderapante te pot scuti de multe probleme pe niște drumuri veșnic ne deszăpezite ca ale noastre. Din punctul meu de vedere, lanțurile sunt esențiale în sezonul rece, nu sacul cu nisip și lopata cum am mai auzit. Sunt bune și acele ustensile, dar la ce drumuri ne deszăpezite avem noi, lanțurile sunt ideale.

Reply