Femeile sunt egale bărbaților… chiar și atunci când vine vorba despre bătaie?

Ideea de egalitate între sexe trebuie să fie o realitate în ziua de azi, nu mai e loc de misoginism sau discriminare, însă în momentul în care vezi că o femeie ridică mâna să lovească un bărbat, se spulberă câteva mituri destul de specifice poporului român, mituri precum cel care spune că femeia nu trebuie bătută niciodată.

Sunt de părere că în momentul în care o femeie a ridicat mâna asupra unui bărbat, s-a zis cu totul. Și spun chestia asta pentru că am observat tot mai des acest model de femeie în societatea românească, pentru care golăneala și spartul de semințe la scara blocului sunt la ordinea zilei.

Ei bine, femeia care ridică mâna să lovească un bărbat, după părerea mea, nu mai are nici o scuză și nu merită nici un pic de clemență. O să spuneți că oricât de isterică ar fi o femeie și rău intenționată, noi, bărbații, nu avem voie să le lovim. Da, așa este. Dar când isteria se transformă în violență, trebuie să răspunzi pe măsură.

Când o femeie se crede egală cu tine, bărbat, ca putere, trebuie să vadă că nu are dreptate. Femeia care ridică mâna la bărbat își merită soarta. O femeie care vrea să lovească un bărbat, are în mintea ei întipărită ideea că este mai puternică decât acesta iar în acel moment nu mai beneficiază de protecție.

Știu că poate o să vi se pară ciudat să citiți așa ceva, dar mie unul mi se pare ceva destul de elementar. Când femeia vrea să fie egală cu bărbatul și ca putere, o să observe probabil că nu e chiar așa. Femeile sunt egale cu bărbații în drepturi, nu și în forță fizică.

Reply