Zâmbește, ești mai frumoasă!

Întotdeauna am spus că o femeie care zâmbește, indiferent de modul în care arată potrivit caracterizării sociale plină de prejudecăți, este o femeie frumoasă. Dar, pentru ca o femeie să zâmbească trebuie să aibă mai întâi motive.

Observ atât de puține femei care zâmbesc natural în jurul meu, încât nu știu ce să cred. Parcă toate s-au transformat în acel gen de femeie fotomodel care nu zâmbește decât pe bani, în timpul ședințelor foto. Sunt foarte serioase femeile în ziua de azi, te și sperii uneori.

Au privirea așa de încruntată încât nu îndrăznești să spui nici cea mai mică glumă, ai putea jura că se trag din părinți germani.

Trebuie să zâmbești dacă vrei să-ți arăți adevărata frumusețe, ca femeie. Poate că multe dintre ele nu zâmbesc din cauza prejudecăților, sunt obișnuite să zâmbească doar celor mai frumoși dintre bărbați. Poate că sunt obișnuite să fie foarte serioase pentru că așa se cere pe Facebook, unde lumea apreciază femeile cu forme dar lipsite de zâmbet, amorfe, etc. Oamenii sunt destul de superficiali și nu știu să aprecieze o femeie așa cum ar trebui, și nici femeile nu sunt atât de inteligente parcă să-și dea seama cât sunt de frumoase atunci când zâmbesc.

Un simplu zâmbet aduce bucurie în suflet, o bucurie transmisă. Din acest motiv cred am putea să trăim într-o lume mult mai lejeră, mai deschisă și mai frumoasă dacă oamenii ar zâmbi mai mult, nu doar pentru bani, nu doar pentru cei mai frumoși.

Parcă prea serioase au devenit femeile și nu mai sunt feminine, s-ar transformat așa în niște pietre pe care nu mai poți să le mai observi. În momentul în care vezi o femeie care-ți zâmbește, îți dai seama că are un suflet cald și poate că ele nu mai vor să arate acest lucru. Cu toate că te simți nasol în momentul în care tu zâmbești unei fețe foarte serioase și nu primești nimic în schimb, decât o privire de piatră.

Reply