Un salariu mic poate să afecteze ideea de fericire în cuplu?

Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Oare așa să fie? Din păcate, foarte multe cupluri au probleme de stabilitate în momentul în care apar neajunsurile. Se întâmplă deseori ca unul dintre cei doi să rămână fără serviciu iar celălalt să înceapă cu reproșurile. În momentul în care începi să reproșezi persoanei iubite ceva, orice, apare o mică ruptură. Se spune că nu trebuie să arunci cu vorbe așa, la cel mai mic hop dar din păcate unii gândesc abia după ce vorbesc.

Și discuțiile apar chiar și atunci când fiecare are jobul lui. Dacă discutăm despre joburi prost plătite, mari generatoare de neajunsuri, este clar că or să fie probleme. În mod normal, neajunsurile într-o societate sănătoasă ar trebui să unească, nu să dezbine. Așa cum spune și preotul în timpul cununiei religioase „alături la bine și la rău”. Atunci când se ajunge la rău, adică la neajunsuri, încep problemele pentru majoritatea cuplurilor pentru că există ambiții și sentimente neîmpărtășite.

În momentul în care împărtășești absolut orice persoanei cu care împarți patul, nu mai există ideea de neajuns. Dacă ai vise pe care le știi numai tu și pe care nu ai de gând să le împărtășești, apare oarecum un sentiment de frustrare care trebuie să se descarce de multe ori prin reproșuri.

De cele mai multe ori, un salariu mic afectează ideea de fericire în cuplu pentru că acest salariu taie aripile viselor. În România și cred că oriunde în lume nu ai cum să-ți îndeplinești visele fără bani. În străinătate e mai simplu pentru că munca este plătită la adevărata ei valoare. În România în schimb, lucrurile nu stau chiar așa.

Reply