Toată lumea are o problemă cu comunitatea gay, nu și cu lesbienele

Am observat că toată lumea are o problemă cu comunitatea homosexualilor, atât timp cât vine vorba despre bărbați. Atunci când vine vorba despre femei, despre lesbiene, nimeni nu comentează. Toată lumea face glume pe seama unei familii compusă din tata Gheorghe și mama Vasile, dar atunci când vine vorba despre o familie compusă din două mame, două femei care se iubesc, lucrurile stau altfel. Mi se pare că societatea din România este de o ipocrizie fără margine.

Din punctul meu de vedere este o prostie să te apuci să cataloghezi oamenii după orientarea sexuală. Să fii gay nu înseamnă să fii bolnav mintal sau alte aiureli. Sunt oameni care se nasc gay, sunt oameni care au fost căsătoriți cu femei pentru ca ulterior să ajungă să fie gay.

Din păcate, societatea noastră este plină de prejudecăți. Dacă în țări precum Anglia sau Olanda oamenii care au o altă orientare sexuală sunt mult mai tolerați, în Rusia, România, țările slab dezvoltate în care biserica are încă o implicare majoră în viața socială, lucrurile stau pe dos.

Cred că suntem mult prea ipocriți pentru a putea evolua ca societate. Nu știu câtă influență mai are biserica într-o țară ca România, dar este clar că în România, problema comunității gay nu este biserica, sunt oamenii care alcătuiesc această societate.

La noi vezi foarte, foarte des catalogări de genul „poponare” pe Facebook sau chiar și verbal în viața de zi cu zi. E mult prea bizar să trăiești într-o țară ca România dacă ai altă orientare sexuală. Libertatea de exprimare și libertatea de a alege ce vrei să fii trebuie respectate. Am intrat noi în Europa dar se pare că nu ne-am civilizat deloc, tot mentalitatea aia comunistă o purtăm în minte

Reply