3 lucruri de care trebuie să țină cont turcii care vin în România

Turcia este genul de țară pe care în urmă cu 2 ani am jurat chiar eu să o vizitez, alături de Grecia bineînțeles. Am eu impresia că aceste două țări sunt un fel de pol al civilizației antice și al istoriei. Ador țările care au în spate o bogată poveste și în momentul în care voi avea o primă săptămână liberă, îmi voi face bagajele și voi pleca prima dată către Turcia. Dacă pentru noi Turcia este o țară minunată din punct de vedere turistic, pentru cetățenii acelei regiuni este un calvar, din care unii caută să scape cât mai repede. Astfel, mulți turci pleacă peste hotare în țări precum România unde doresc să se stabilească. E drept, nu-i poate nimeni condamna, în Turcia au loc cele mai multe atentate teroriste din lume. Oricum, turcii care vin aici trebuie să țină cont de 3 lucruri principale.

3 lucruri de care trebuie să țină cont turcii care vin în România

  1. Trebuie să-și cumpere dicționarul turc-român NextPublishing. Acesta este unul dintre cele mai recomandate dicționare de limbă română adresate turcilor întrucât este conceput cu ajutorul comunității turce din România, de profesori care predau această limbă care și lucrează în traduceri. Este făcut mult mai pe înțelesul lor cu alte cuvinte.
  2. Trebuie să meargă la orele de limba română. Pe lângă acel dicționar, trebuie să meargă la cursurile de limba română. Ca în orice țară europeană, și în România se organizează cursuri gratuite pentru imigranții care doresc să învețe limba. Ei bine, dacă vor să se adapteze trebuie să învețe româna pentru că din păcate, nu suntem genul de țară în care să te poți descurca doar cu engleza. Mai avem până să ajungem la nivelul Suediei sau Danemarcei.
  3. Trebuie să se integreze doar cu fapte bune în societate. Românii nu sunt aproape deloc receptivi la imigranți, și asta pentru că majoritatea știrilor de la TV ce prezintă imigranți sunt legate de violențe și lucruri nasoale făcute de către ceștia. Turcii care vin să se stabilească în România trebuie să fie cât mai serioși, cât mai muncitori, să scape într-un fel de pecetea negativismului deja existent.

Reply