Este căsnicia o lipsire de libertate?

Am observat că foarte multă lume consideră căsnicia un fel de hotar. Cei care trec această linie, această limită trebuie neapărat să se schimbe. Se renunță la ieșitul la băut cu prietenii, se renunță la ieșirile în club alături de cele mai bune prietene. Se renunță la prietenii pe care ea îi consideră nocivi, și viceversa. În momentul în care te căsătorești ai parte de o nouă lume și foarte multi au tendința să simtă această lume ceva mai mai izolată, mai lipsită de libertate.

Păi, prin definiție, o căsnicie este într-adevăr o etapă din viață în care ești lipsit de libertatea de care te bucurai înainte să faci acest pas pentru că acum ai noi responsabilități. Ca bărbat, ai o femeie acasă pe care trebuie să o respecți și să o faci fericită. Și ea nu este fericită atunci când tu vii sâmbătă seara beat pulă din club, cărat de 2 prieteni de-ai tăi mai puțin beți. Ea te așteaptă sâmbătă seara acasă în loc să vă distrați împreună, ea te așteaptă acasă în starea în care ai plecat.

Eu unul nu numesc chestia asta „lipsire de libertate”, eu numesc chestia asta RESPECT față de femeia ta, care îți gătește, îți spală și are grijă de tine. Respect față de femeia care stă acasă și te așteaptă în timp ce tu te distrezi cu prietenii tăi în club. O căsnicie trebuie să fie un acord comun, trebuie să fie un drum în doi, nu unul hăis, celălalt cea, că doar nu suntem boi la căruță. Căsnicia trebuie să fie un echilibru constant în care cei doi, soț-soție, se pun de comun acord să-și facă pe plac unul altuia astfel încât relația lor să se întărească pe zi ce trece, nu să se destabilizeze.

Reply