De Crăciun, nu uita de mica atenție pentru angajați

În România, toți angajații așteaptă un fel de primă de Crăciun, niște bani extra dați cadou de  către patroni, un fel de cadou. Sunt bani nemunciți, dar meritați uneori. Ei bine, în cele ce urmează o să discutăm despre un mod ceva mai interesant prin care îți poți arăta aprecierea față de angajații tăi, pe lângă această primă. Cred că pe lângă acea remunerație extra, nu ar strica să le dai și alte cadouri de Crăciun, niște coșuri pline cu bunătăți de exemplu. Mie mi se pare a fi o idee excelentă pentru că arată un plus de apreciere față de acei bani care oricum se cheltuie.

E plăcut să ai pe masa de Crăciun ceva de la patronul tău, ceva cumpărat special, o sticlă cu vin sau una de șampanie sau un cozonac pe care nu-l poți cumpăra din comerț de la noi. Nu strică să fie un plus de ceva. De exemplu, eu dacă aș avea angajați și aș vrea să-i fac un pic fericiți de Crăciun, le-aș face un cadou Season Greetings. Sunt niște cadouri super interesante, mai mult simbolice pe care le poți cumpăra de pe net, de pe debonaire.ro. Nici măcar nu mai trebuie să te duci personal să le cauți prin magazine, să-ți umpli portbagajul cu ele, să le transporți, etc. Pur și simplu le comanzi online.

Cam așa cred eu că ar trebui să arate spiritul Crăciunului în relația patron-angajat. Știu că rare sunt situațiile în care se întâmplă așa ceva, dar cine știe, poate că pe viitor patronii vor învăța să își respecte ceva mai mult angajații și vor reuși în acest mod să crească și productivitatea. Niște angajați fericiți și bucuroși vor da automat alt randament la locul de muncă. Tu practic prin aceste cadouri reușești să-i motivezi o treaptă în plus față de simpli bani pe care îi dai oricum drept primă.

Cu cât vei reuși să strângi în jurul tău niște angajați mai mulțumiți cu atât vei avea de câștigat pe termen mediu și lung. Dacă nu ai făcut asta până acum, de Crăciun cred că este cazul să începi, să testezi măcar această idee.

Reply