Cum tratezi rușinea?

Ești o fire rușinoasă? Ei bine, nu trebuie să-ți faci probleme. De cele mai multe ori această rușine denotă timiditate și foarte mult bun simț. Dacă totuși vrei să scapi de ea și vrei să fii un pic mai sociabil și mai vorbăreț, nu trebuie să faci decât un singur lucru: trebuie să te apuci să faci lucruri pe care ți-ai spus mereu că nu ai avea niciodată curaj să le faci.

De exemplu, dacă ești rușinos și nu ai curaj să abordezi în realitate o femeie, tot ce trebuie să faci este să te urnești din loc și să începi să abordezi cât mai multe femei. Desigur, nu toate te vor băga în seamă și nu trebuie să faci chestia asta într-un loc foarte restrâns, la un interval de timp foarte apropiat pentru că vei părea un obsedat sau un ciudat. Dacă îți e rușine să abordezi femei, va trebui să faci din chestia asta un fel de sport până te obișnuiești.

Primul pas este întotdeauna cel mai greu, cel decisiv. După ce ai depășit primul hop, lucrurile or să meargă de la sine, ai să vezi că există femeie care te vor băga în seamă, care te vor considera de fapt un tip destul de interesant atât timp cât ai vorbele la tine.

Și nu trebuie să te gândești la „ce-or să spună ele despre tine”. Dacă pornești de la premiza că tu automat ești un nimeni în drum, nu vei putea niciodată să depășești rușinea. Nu zic nici că trebuie să te împăunezi cu ipocrizii că ești cel mai tare din parcare. Nu. Pur și simplu trebuie să-ți eliberezi mintea de gândurile impuse oarecum de o prejudecată a mentalității colective și să treci la acțiune.

Reply