Cu cât gura e mai mare pe internet, cu atât puța e mai mică în realitate

Circ pe net, scandal pe Facebook, înjurături ca la ușa cortului pe YouTube. Cam acesta este peisajul socializării pe internet într-o țară ca România. Se înjură de mama focului, se amenință, se fac numai nasoale. Este un mediu atât de toxic încât de multe ori nici nu-ți mai vine să intri pe Facebook. Cunosc oameni care au fost nevoiți să renunțe la conturile de Facebook, fiind enervați la maxim de cantitatea de prostie pe care unii o afișează în comentarii sau de agresivitatea venită absolut gratuit.

Da, românii în special bărbații sunt foarte agresivi pe internet. Eu îi asemăn cu Badea Vasile de la crâșma din sat care îți dă un par în cap dacă ai avut cumva tupeul să-l contrazici în vreo speță. Așa și românul pe internet, el nu știe să poate un dialog civilizat. În momentul în care el nu este de acord cu tine, neavând un par la îndemână să-ți dea în cap, nici măcar unul virtual, acesta începe să te înjure ca la ușa cortului. Trebuie să știți însă un lucru: cu cât este mai mare gura pe internet, cu atât puța este mai mică.

Deși nu o să vă vină să credeți, majoritatea celor care stau în spatele butoanelor și aruncă cu rahat în tot ce mișcă, sunt niște oameni foarte enervați de capacitatea lor de a satisface o femeie. Cam acesta este peisajul online-ului românesc, în anul 2016: foarte mult circ, ciobani cu acces la internet și bărbați cu puța mică.  Din punctul meu de vedere nu are nici un rost să te agiți pe internet ca prostul, nu va exista un rezultat și niciodată nu se merge pe principiul conform căruia, cei care înjură mai tare are automat și dreptate.

Reply