Ce este discriminarea și ce ar trebui să știe societatea despre ea?

Timp de ani de zile, zeci, sute de ani de zile mai exact în societate a fost o luptă destul de acerbă pentru a elimina discriminarea. Astăzi, se spune că femeile sunt egale cu bărbații și într-adevăr, nu este doar o vorbă, este și o realitate. Nimic nu poate împiedica de exemplu o femeie în ziua de azi să devină super independentă. Am mai discutat noi despre femeia modernă care face carieră la un nivel peste media bărbaților dar nu despre acest lucru voiam să discutăm ci despre cum ar trebui societatea să privească discriminarea.

Am constatat că foarte multă lume nu știe ce este discriminarea între sexe, la locul de muncă și așa mai departe. În principiu, există discriminare în momentul în care există refuzul unor acțiuni pe criterii etnice sau de sex, naționalitate, etc. De exemplu, o femeie se duce să se angajeze undeva și nu este băgată în seamă doar pentru că este femeie, pentru că există un bărbat care o consideră inferioară. Discriminarea are la bază ideea de inferioritate.

Am citit recent un articol pe Adevărul.ro despre Leon Dănăilă, mai precis despre viața lui super interesantă. Interviul mia plăcut foarte mult și chiar am stat la 2 noaptea să-l citesc, așa era de interesant. Ei bine, din păcate cineva a interpretat greșit cele spuse de individ și l-a reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Din ce cauză?

Omul a spus că femeile nu sunt bune pentru neurochirurgie. Da, omul a fost reclamat de iubita lui Remus Cernea pentru discriminare. Apoi, eu unul am ajuns la concluzia că tinerii din ziua de azi habar nu au ce este discriminarea… Societatea ar trebui să facă diferența între opinia unui om legată de un sistem în care a lucrat 60 de ani și discriminare.

Mă mir că această plângere vine tocmai din partea familiei Cernea, întrucât aveam o părere destul de bună despre el în special, știind că luptă pentru drepturi egale și echitate în societate. La chestia asta cred că au greșit un pic. Nu poate să existe discriminare doar cu gândul, fără fapta în sine. Oamenii sunt liberi, pot să gândească orice, atât timp cât aceste gânduri nu împiedică libertatea cuiva.

Reply