Sezonul bateriilor

În momentul în care temperaturile încep să ajungă pe la 0 grade Celsius, putem declara oficial startul sezonului bateriilor auto. Începi să te trezești dimineața cu sunet de motoare ce refuză să pornească, începi să auzi vecinii pe la scară cum drăcuie de zor bateriile ce au ales să cedeze tocmai când ei n-au bani prevăzuți pentru așa ceva, urmând apoi să vezi aceiași oameni cum vrând nevrând, se duc și cumpără acumulatori noi.

Asta e, bateriile sunt consumabile pentru automobile și din păcate o dată la 4-5 ani suntem nevoiți să le schimbăm. Așteptăm și noi să apară o tehnologie care să ne salveze de această pacoste prin care trecem gradual pe măsură ce ne îndepărtăm de momentul în care am obținut permisul de conducere pentru categoria B.

Și eu am trecut prin această poveste chiar anul trecut. Acumulatorul auto nou l-am cumpărat de aici, și am reușit să obțin o afacere destul de bună, prețurile din online sunt ceva mai mici. Am avut bafta și m-a lăsat bateria chiar în dimineața unei zile în care trebuia să mă duc la muncă, așa că am putut să las mașina în parcare și să aștept acumulatorul nou.

A fost cea mai simplă soluție pentru că dacă era să cumpăr din oraș, trebuia să mă duc cu taxi, să plătesc taxi ca să-mi iau bateria care oricum era mai scumpă decât pe net și să o aduc acasă. Așa, a fost mult mai ok. A fost destul de enervant și pentru mine dar asta e, prin chestia asta trec toți șoferii odată ș-odată.

Partea cea mai nasoală este că se întâmplă să te lase bateria așa din senin, fără nici un semn câte-o dată. Pur și simplu bagi cheia în contact și vezi să acele din bord o iau razna, becurile nu se mai aprind, ușile nu se mai închid și așa mai departe.

E o situație destul de neplăcută care din păcate nu poate fi prezisă dinainte, poate doar intuită în funcție de cât de mult ai folosit actuala baterie pe care o ai pe mașină. Dacă știi că o ai deja de 4 ani, sunt șanse mari ca în următoarea iarnă să te lase așa, dintr-o dată, când te aștepți mai puțin. Oricum, dacă se întâmplă să te lase nu dispera, se întâmplă tuturor și există soluții destul de simple.

Reply