Modelul nou de băiat-băiat pare fată, modelul nou de fată s-ar putea să-l bată

Da, titlul acestui articol reprezintă cele mai celebre două versuri din piesa lui Cheloo – Lumea s-a Schimbat. Am spus de multe ori că această piesă reprezintă cel mai bine modul în care societatea din România s-a schimbat în ultimii ani și mai în glumă, mai în serios, asistăm la o feminizare a bărbatului și la o îmbărbătare a femeii. Bărbații din ziua de azi au freze care mai de care mai artistice, haine care mai de care mai „fashion”, se duc pe la saloanele de înfrumusețare să se penseze sau să se bronzeze.

Pe altă parte, femeile sau mai bine zis tinerele au început să bea cot la cot cu masculii, înjură ca la ușa cortului și își bagă pule în tot ce prind, cu toate că nu sunt dotate cu asemenea ustensile. De asemenea, sunt mult mai bătăușe și mai violente față de acum 15 ani. Femeile din ziua de azi au pierdut foarte mult din acea dulce feminitate pe care o aveau cândva. Femeile din ziua de azi, sau mai bine zis fetele de maxim 20 de ani sunt așa, înclinate tot mai puțin înspre zâmbet.

Mergi pe stradă și vezi că nici o fată nu mai zâmbește, toate sunt super serioase încercând să pară femei fatale care nu râd ca proastele la orice dobitoc. Există o oarecare idee de superioritate a divelor plecate de la țară care te face să te gândești la cât de mult s-a schimbat lumea în ultimii ani, așa cum zice și Cheloo în piesa lui. Nimic nu mai este ce a fost cândva și caracterul feminin pare să dispară pe zi ce trece tot mai mult.

Reply