Mai facem cununie religioasă sau este suficientă hârtia de la Starea Civilă?

Am observat faptul că în ultimii ani oamenii nu mai sunt atât de adânc înfipți în tradiții și aleg să se căsătorească fără să mai facă slujbă religioasă. Aleg să meargă doar la Primărie, unde să scoată actele și mă gândeam așa dacă este oare ok ce se întâmplă? Eu unul sunt de părere că nu și poate că o să vi se pară ciudat faptul că tocmai un ateu spune chestia asta.

Sunt de părere că o nuntă completă nu are cum să existe dacă lipsește cununia religioasă, care evident, trebuie făcută înainte de toate. Uniunea în fața lui Dumnezeu pentru foarte multă lume este doar un mit în ziua de azi, nimeni nu mai are timp să creadă în zei, însă cei care doresc să aibă parte de o nuntă frumoasă, trebuie neapărat să meargă și la biserică.

Trebuie să ai fotografii din biserică, trebuie să ai niște amintiri cu tradițiile frumoase de la nunțile noastre care chiar dacă s-au mai diluat în timp, nu trebuie să dispară. Cred că cei care nu oficiază și ceremonia religioasă greșesc destul de mult, o să vină și acea vreme în care aceștia își vor da seama de greșeală dar va fi mult prea târziu. Sunt de părere că dacă te apuci să faci nuntă, e imperios necesar să respecți toate tradițiile. Este singurul mod prin care vei avea parte de o mireasă foarte fericită, mereu în centrul atenției. Cu o nuntă ca-n povești ești dator femeii tale, ești obligat să o organizezi pentru că discutăm despre un eveniment unic în viața voastră de cuplu, iar femeia ta merită să aibă parte de toate componentele unei nunți clasice.

Reply