Sunt suficiente farurile originale ale mașinii sau este nevoie de xenon?

Drumurile din România sunt mai mult prost iluminate. Există sectoare în care nu există nici măcar un bec de 100w, ce să mai zic de stâlpi de iluminat? Și vedem chestia asta peste tot, în orice județ, că nu e un județ mai breaz ca altul, peste tot în România drumurile naționale și județene sunt foarte prost iluminate. Ei bine, în această situație, sunt suficiente lămpile mașinii sau avem nevoie de un surplus? Merită investiția în kituri xenon de pe Led24.ro?

Ei bine, depinde. Aici sunt de luat în calcul doi factori destul de importanți: dotarea mașinii și puterea kitului respectiv. Modelele mai noi de mașini vin din fabrică cu xenon, nu mai ești tu nevoit să cumperi așa ceva. Modelele mai vechi însă, în special cele aduse din străinătate unde oamenii circulă pe străzi civilizate iluminate, nu prin sălbăticie ca-n România, au nevoie de acest mic surplus luminos. Atunci când circuli în România, simplele faruri sunt de multe ori insuficiente.

Al doilea aspect de pe care trebuie să-l ai neapărat în vedere este cel legat de putere. Niște xenoane foarte puternice vor crea destul de multe probleme în trafic. Cei care vin din fața ta vor fi orbiți. Astfel, poți cauza accidente de circulație destul de urâte. De asemenea, există locuri în România în care xenoanele foarte puternice te pot lăsa fără certificatul de înmatriculare, așa că trebuie să fii foarte atent ce montezi pe mașină. Nu trebuie să exagerezi, trebuie să montezi o instalație care să îți dea acel surplus de lumină când circuli prin sălbăticia din țară.

Sfatul meu este să vă căutați niște kituri xenon ieftine în cazul în care nu aveți montate din fabrică și cam atât. Nu mergeți la extreme pentru că trebuie să vă gândiți întâi și la ceilalți participanți la trafic. Știu că este important ca dumneavoastră să vedeți drumul, dar trebuie să înțelegeți că și cei care vin din sensul opus trebuie să vadă drumul la fel de bine, iar o instalație xenon prea puternică le va crea destul de multe probleme.

Reply