Femeia la volan – Prostie, incompetență sau misoginism?

Am mai discutat noi despre misoginism în trecut dar în ultima vreme am observat că există foarte multe clipuri pe internet care arată cu degetul femeia la volan. Din cauza faptului că unele șoferițe nu se descurcă admirabil cu volanul, bărbații au tendința să le considere pe toate niște șoferițe foarte proaste. Ei bine, este un lucru total greșit să bagi pe toată lumea în aceeași oală, cu toate că exemplele de pe stradă ar putea să transforme în misogin până și pe ultimul gentleman.

Cred că misoginismul acesta cu femeia la volan ar dispărea din peisaj dacă școala de șoferi din România nu ar fi o glumă proastă. Femeile din clipurile de pe internet, pe lângă faptul că nu sunt în stare să conducă o mașină deși au făcut școala de șoferi, sunt adevărate pericole pentru ceilalți participanți la trafic. Dacă instructorii auto ar face suficiente ore cu aceste doamne și domnișoare astfel încât în momentul în care ies din școală, să aibă habar în ce direcție se duce mașina în momentul în care iau stânga de volan în marșarier, nu ar mai avea nimeni ce comenta.

De asemenea, pentru acest misoginism sunt de vină și examinatorii care din punctul meu de vedere, sunt ultima poartă către permis pentru pericolele publice. Dacă aceste femei ajung să conducă pe stradă, până la urmă nu e vina exclusiv a lor, este vina și a examinatorilor care probabil contra unei sume de bani, sunt ceva mai îngăduitori. Sunt de părere că femeia la volan nu trebuie să fie subiect misogin dar pentru a intra în normalitate, femeile care nu se descurcă trebuie să petreacă în școala de șoferi suficient timp cât să se poată orienta la o parcare și să nu devină pericol public. Decât să dea șpagă la traseu mai bine își mai cumpără 10 ore de conducere.

Femeia la volan nu este proastă, nu este incompetentă, are doar lipsuri la capitolul manevre de parcare, are nevoie de mult mai multe ore de conducere doar…

Reply