Despre părinții care-și fură copiii unul altuia după divorț

Stau de multe ori și mă întreb cât de cretini pot să fie unii oameni. Adică nu este suficient că s-au căsătorit cu cine nu trebuie, nu e suficient că au făcut niște copii care vor crește cu traume și lipsuri din cauza divorțului, dar după ce totul se termină din punct de vedere legal între ei, aceștia încep să-și fure copiii unul altuia. Evident, dacă divorțul apare când există și copii aduși pe lume, în 99% din cazuri aceștia vor fi încredințați mamei.

Am văzut recent la televizor un caz în care fostul soț a luat cu japca de pe stradă copiii și i-a dus la el acasă. Întrebarea mea este următoarea: dacă atât de mult i-a păsat de acei copii, de ce nu a încercat să remedieze problemele din căsnicie și să nu ajungă la divorț? De ce acum după luni, poate chiar ani de zile intră cu tancul peste fosta familie și alege să aducă suferință și disperare? De ce trebuie să existe părinți care după divorț își fură copiii unul altuia?

Ei bine, de cele mai multe ori mai apare și nemernicia numită răzbunare. Atunci când știi că fosta nevastă ține foarte mult la copii, aceștia se transformă într-o armă. Foarte mulți bărbați cel puțin inconștienți aleg să târâie copiii prin tribunale în încercarea de a obține custodia lor. Ei sunt conștienți că nu o vor obține, dar este un motiv în plus să aducă suferință fostei neveste. Ura aceasta care apare între doi foști soți e o prostie care afectează pe cei mici, iar cei mari par să nu-și dea seama sau să nu țină cont de chestia asta. Cu atât mai mult în cazurile în care totul se finalizează și unul dintre părinți fură copiii celuilalt.

Reply