Cât de mult trebuie să conteze părerea celorlalți?

România este genul de țară în care contează foarte mult părerea celorlalți în momentul în care un cuplu se formează. Prietenii ei trebuie să-l valideze pe el și să fie de acord cu faptul că este suficient de frumos pentru ea, la fel și în tabăra adversă. O prostie mai mare decât validarea viitorului partener de către prieteni nu am mai pomenit dar nu cred că este ceva atât de deosebit pentru că am mai văzut noi cretini care-și cumpără mașinile pe care prietenii lor le consideră cool, nu care să le placă lor. Noi am ajuns să înființăm un cuplu doar în ideea că trebuie să dăm bine cu partenerul.

Am devenit așa niște simple trofee, pe care prietenii partenerului trebuie să pe aprobe sau să le dezaprobe. Am întâlnit cazuri și cred că și voi, despre o primă întâlnire la care totul a decurs ok, apoi tipul a fost respins. Fata a fost convinsă de prietenele ei cele mai bune să renunțe pe motiv că omul este urât. Ei bine, atunci când relația într-un cuplu se înfiripă numai pe bază de validare, e clar că lucrurile în societatea asta nu merg în direcția cea mai bună. Într-o lume normală, fiecare om ar trebui să aibă alături o persoană pe care o place personal, nu care place prietenilor.

Din păcate nu trăim într-o lume care să fie prea normală și în continuare asistăm despre așa zise individe nehotărâte, care habar nu au ce vor, care sunt convinse de „prietenele” lor să renunțe la un anumit individ pe motiv că este urât, că ea este o superbă și că merită ceva mult mai bun.

Reply