3 motive pentru care ar trebui să încerci să salvezi o căsnicie soldată divorțului

În momentul în care într-o relație apare o ruptură, în momentul în care unul dintre parteneri calcă strâmb sau relația pur și simplu se răcește, de cele mai multe ori apare divorțul. Dar oare e bine să dăm divorț așa dintr-o dată sau e bine să încercăm să reparăm greșelile? Oare prin acest divorț oamenii nu renunță oarecum prea simplu la ceva ce-a fost cândva frumos? Și dacă a fost frumos de ce să nu mai fie și pe viitor? Iată cele mai importante trei motive pentru care cred că ar trebui întotdeauna să încerci să salvezi o căsnicie soldată divorțului…

3 motive pentru care ar trebui să încerci să salvezi o căsnicie soldată divorțului

  1. Timpul înapoi nu se mai întoarce. Dacă vrei să divorțezi după 10 ani de căsnicie, poate ar trebui să te mai gândești o dată. Îți va fi foarte dificil să îți mai refaci viața. Cel mai simplu este să îți iei partenerul la discuții și să vedeți cum puteți salva ceva ce-a fost cândva frumos. Veți putea face asta după ce veți identifica momentul cheie în care s-a produs ruptura în relație.
  2. Veți avea niște copii traumatizați. Evident, după ani buni de căsnicie sau uneori puțini, apar pe lume copiii pentru că acesta este cursul normal al unei familii: după căsătorie apare un copil. Trebuie să vă gândiți foarte bine la ce înseamnă un divorț, pentru că acest meci de box personal pe care-l duceți voi va afecta copilul. Acesta va crește obligatoriu tot restul vieții fără unul dintre părinți.
  3. Veți renunța la tot ce-ați clădit până atunci din punct de vedere financiar. Orice divorț vine la pachet cu un partaj. Degeaba ați strâns averi 10 – 15 ani dacă acum sunteți nevoiți să le vindeți pentru a le putea împărți. Cred că ați muncit suficient de mult până acum pentru a avea o situație financiară decentă ca să vă bateți joc de ea cu una cu două.

Reply